tiistai 30. marraskuuta 2010

Tyyli lyyli



 Ei sitä kumminkaan kestä olla pois sen koneen äärestä. Eilen iltamyöhällä, miehen katsoessa kaksnelosta ompelin tonttutytön verannalle. Tänään tein vielä pientä viimeistelyä. Aitoa Mailegia ei raaski laittaa verannan kosteaan ja pakkashuuruihin, joten feikki-Veera saa luvan asustella siellä ;) Tää onkii muodikas tapaus, UGG-bootseineen piirkka essussa roikkuen... :D




tiistai 23. marraskuuta 2010

No niih...




Tässä tää nyt taas nähtiin. Miun aika ei kyllä nykyisin riitä yhtään mihinkään.  Taitaa jäädä joulupukinkontti blogi haaveeksi tätä menoa. Oon ollut lomitushommissa pariin otteeseen tässä kuussa ja kaikkea muutakin tohinaa on piisannut. Ompelukoneen ehdin nostaa pöydälle ja vähän levitellä kankaita, siihen se on sitten jäänytkin. Pahoittelen :(
Joulua ehdin sentään vähän jo laitella. Valoja ja lisää punaista.

Keittiö on kokenut jonkinlaisen muodonmuutoksen pienemmän ruokapöydän (valkoisen sellaisen) sekä ruudullisten vanhojen väli ikkunoiden ansiosta.
 Idean sain Tunnelmaa blogista, jossa oli keksitty mitä moninaisimpia käyttötarkoituksia vanhoille ikkunanpokille. Kiitos vaan Miialle hyvästä postauksesta ;) Meijän keittiön ikkuna on ihan järkyttävän iso ja siihen on ollu tosi hankala keksiä kivoja verhoja. Pitkät verhot on tosi epäkäytännölliset keittiössä, vaikka ne kaventaisivat hyvin tuota leveää ikkunaa. Kaikki kapat taas korostavat tuota leveyttä. Nyt ne on miusta kivat, tulee uutta rytmiä noista ruuduista ikkunan kummallakin reunalla.(Kuvat ruutuikkunoista alempana)





Livinkistä nappasin ostoskoriini ihanat emaliset mukit kauppakoriin. Talvinen turkoosi isännälle ja muhkea punainen emännälle. Näissä kestää kahvikin hyvästi kuumana ja glögitarjoiluun ovat erinomaiset :)Myös punakuvioinen greengaten liina (pyyhe) on Livinkistä


                  
                       

Veranna on saanut osakseen pientä valkaisua, kun maalasin pahasti ränsistyneen lipaston ja arkkulaatikon valkoisiksi. Puolukanvarvuista tein vanhoihin ruukkuihin pienet asetelmat. Juuri ehdittiin hakea niitä metsästä ennen lumen tuloa :) Jouluvalot viritin tälläkertaa ikkunanpokiin.

 






Yritän ehtiä päivittelemään kuulumisia taas piakoin! Kiitos kaikille kommentoijille ja ihania talvisia joulun odottelu päiviä jokaiselle täällä piipahtavalle!

tiistai 9. marraskuuta 2010

punaista samettia




Ihan huippu punainen vakosammari mekko löytyi eilen eräältä kirpparilta josta ei ikinä löydy mitään, (ja siltikin siellä pitää käydä :) ei ainakaan lastenvaatteita.
 Kaksi euroa pulitin
 Uusi omistaja oli ikionnellinen
Edessä on isot taskut ja kaksi aplikoitua ankkaa.





Meinasin tehdä semmoisen pienen "Joulupukin kontti" blogin, jossa möisin jotain pieniä jouluompeluita... Jouluompelu innostus on nostanut punaisen tonttuhattuisen päänsä, kun poikkesin kangaskaupassa ja Livinkissä hommaamassa hieman tarvikkeita ja silittelemässä kangaspakkoja :)

Sähköpostista voi kysellä myös ompeluita pukinkonttiin. Toteutan mahdollisuuksieni mukaan :)






maanantai 8. marraskuuta 2010

voihan ihanuus!

Teimme pientä yhteistyötä Sateenkaarentaa unelmia ja haaveita blogin Ilonan kanssa. Tänään lähti paketti Ilonalle päin, ja jo viimeviikolla tuli sieltä aivan kerrassaan ihastuttava sisustuskirja! Ihanan paksut sivut, loistavia kuvia ja soljuvaa kerrontaa. Tästä voi nauttia kyllä joka solulla!
 Kiitos Ilona,
 jään innolla odottamaan jatkoa :)

Tässä olisi loistava joululahjaidea sisustusihmiselle, itse ainakin olen ollut haltioissani kirjasta!





Miun orkidea on jotenkin seonnut - sitävastoin että olisin saanut sen viimeinkin tapettua, se alkoi heti kesäisten kukkien kuihduttua tekemään samaan varteen jatkopalaa jossa on viisi nupun alkua. Tänäaamuna oli ensimmäinen alkanut avautua. Kummaa!?

lauantai 6. marraskuuta 2010

Ateljee



Pitkästä aikaa tartuin maalisutiin ja maalasin tyttöjen huoneeseen piirustuspöydän valkoisella. Pöytä oli aiemmin aika samaa sävyä lattian kanssa ja tuo on juurikin se väri jonka yritän tässä talossa minimoida. Muutenhan se olisi passannut sellaisenaankin. Pitäähän taiteilijoilla pöytä olla ja miun hermot alkaa kiristyä siihen ainaiseen tussi ja paperivuoreen olohuoneen ja keittiön pöydällä. Katsotaan hillitseekö tämä sitä ongelmaa...

Kovasti tykkävät edelleen piirtämisestä, päivittäin vierähtää useampi tovi taideteosten luomiseen. Ihan kehuttavan hyvin muistavat laittaa tupit paikoilleen ja tosi harvoin lipsahtaa väriä pöytään. Tarkkoja tyttöjä :)

Verhot lähtivät huoneesta vaihtoon, uusia ei oo vielä ilmaantunut... Rullaverhoilla mennään, toisaalta kun valoa on muutenkin niin vähän niin on jotenkin valoisemman ja raikkaamman tuntuinen ilman verhoja.






Joulua en oo laittanu meijän torppaan vielä pätkääkään. En ees yksiäkään valoja!? Punaistahan täällä on aika paljon muutenkin näkyvissä. Ehkä se joulumieli alkaa taas pikkuhiljaa jostain löytyä. Kun sataisi vähän lunta joka häivyttäisi tämän synkkyyden. Pitäisköhän tänään vaikka innostuakkin virittelemään jotain valoja. Eihän niitä ehdi muuten pitää tarpeeksi, kun ne on heti joulun jälkeen saatava pois. Hmmm..



Linnuille ollaan pikkuhiljaa kannettu ruokaa lintulaudalle. Tässä on syönnin alla tyttöjen kasvattama auringonkukka. Hyvin näytti maisuvan! :) Hassuja pikku otuksia joiden touhuja on mukava seurata keitsan ikkunasta.