keskiviikko 19. toukokuuta 2010

Ei ihan leikkimökki...

Näin kauan kesti tauko... No laiskemmalla mennään edelleen :)

Meillä oli viimekesänä hakusessa tytöille leikkimökki, jota ei sitten löytynyt. Tänään teimme isoon sireenipensaaseen leikkimökin korvikkeen. Vanha puska jota olisi jo ajat sitten pitänyt nuorentaa. Sisältä lähes oksaton. Siitä se ajatus sitten lähtikin. Karsittiin sisäosa kokonaan vanhoista ja kuolleista oksista paljaaksi. Pohjalle vähän tasoitteeksi hiekkaa ja lehtimaja oli muuttoa vaille valmis! Oviaukon eteen istutin pohjattomaan ämpäriin kevätpikkusydäntä ja humalan. Testataan josko siinnä viihtyisivät. Humalasta saisi majaan lisää katetta. Tosin sireenin omat lehdet on vielä tosi pieniä, että aika umpeen se kesällä meneekin.

Sisälle kalusteiksi koivupölkystä pöytä, miun tekemä pikku penkki ja hylly. Lattialle matto.

Tytöt olivat haltioissaan. Maisa sanoi että "Äiti tää onkin paljon parempi ku leikkimökki" Ihanku tietäs minkälainen on oikee leikkimökki :D Eväät piti tietysti saada, leipää ja pillimehua. Sekä sisältä pehmoleluja kotieläimiksi.

Siinnä se onkin koko päivä mennyt majaillessa.







35 kommenttia:

Heidi kirjoitti...

Oi kun ihana "mökki" tytöillä! Kyllä kelpa! Vielä kun lehdet kasvaa ja sireeninkukat kukkia... Ei voisi olla parempaa leikkipaikkaa!

Villainen kirjoitti...

aiavan ihana idea:)toteutuksen arvoinen:)

Marie Elisabeth kirjoitti...

Oi miten ihastuttava !!! Tosi söpöä ja kaunista. Kuvista välittyy niin ihana tunnelma.
Antoisia leikkimökki hetkiä!

-Marie

Anonyymi kirjoitti...

Ihana idea! Humala tosin raapii herkästi ihon rikki, joten tyttöjen kannattaa olla varovaisia!

Katja kirjoitti...

Voi miten suloinen möksä!

Onnenkyynel kirjoitti...

Todella hauska toteutus. Tytöt varmasti tykkää, oikein prinsessojen maja:) Aivan mieletön. Tässä sitä näkee, ettei aina tarvita pulleaa kukkaroa.
Todella hieno toteutus, vieläki hienommasta ideasta.
Kyllä teidän neitien kelpaa "mökkeillä".

Heli kirjoitti...

Kiva idea!
Eilen kävin ystävällä kylässä ja he oli juuri kans tehneet leikkimajan; vanhan talon ulkorappusten ja verannan alla on sellanen aika korkea tila, sinne olivat laittaneet matot "lattialle" ja kaikenlaista huonekaluakin sieltä jo löytyi. Kyllä oli kiva paikka leikeille sekin!!

Piitu kirjoitti...

Wau, kiva maja! Kelpaa siel oleskella :)

Susanna kirjoitti...

Tuli ihan oma lapsuus mieleen: meillä oli viereisessä metsässä (siis ihan talomme vieressä) oikein majakaupunki, joka laajeni koko ajan meidän keksiessämme ties mitä "remontteja" ja uudenlaisia sisustusratkaisuja. Parasta oli tietenkin kun sinne sai viedä eväät. :)

VINNIENNA kirjoitti...

meillä on naapurissa viimisenpäälle hieno prinsessaleikkimökki. Omat muksut rakensivat pihan perälle samantyylisen "puskamajan", ja yllätysyllätys.. siellä puskamajassa viihtyvät omat ja naapurin lapset.. siellä kun saa olla ja puuhata ihan omiaan, varomatta liikaa.. naapurin hienoon leikkimökkiin kun ei saa edes viedä hiekkakkuja sisälle...

Anonyymi kirjoitti...

Hih, ihan huippu möksä teidän tyttöillä!! Mistä noita IDEOITA oikein tulee?! :)
Kun sais ees murto-osan sun luovuudesta! Ihania kesäpäiviä sinne..

Terkuin, Milla

Kaisa kirjoitti...

Voi jösses mikä idylli,viihtyisin itsekin!Sellasta tyttökirjojen satumaailmaa eikä liikoja tarvii varoa kokkaillessaan mutavellejä,ihan täydellinen kesäpesä.

Kirsikka kirjoitti...

Onpas ihana kesämökki tytöillä! Luulen että olisi meilläkin mieleen :) Lapsille ei paljon tarvita, kun jo syntyy kivat leikit.

Eve kirjoitti...

Ihana mökki :) Minun mummolassa oli aikoinaan kans iso syreenipensas, jonka keskeellä oli meillä serkuksilla kesäisin pieni leikki-tila, ei kylläkään niin hienosti laitettu, mutta rakas oli paikka. Voin kyllä kuvitella tytöjen riemua :)

Saara kirjoitti...

Kauniita kuvia! :)
Itse olen lapsena tehnyt samaa johonkin puskaan.. Sinne veimme jopa mattoja ``lattialle`` ja muita kalusteita! =)

-N- kirjoitti...

Aika ihana, tulee oma lapsuus mieleen...aina oli maja jossain puskassa tai pöpelikössä. Muistan vieläkin, kun uusittiin vanhaa puuhellaa ja sain vanhan omaan pensasmajaani, olinko vähän polleena ;)

Marjis kirjoitti...

Oi wau miten innovatiivista! Ja suloisia kuvia!

Penni ja Lilli kirjoitti...

Voihan jukra. Et usko mutta meidän pihalla on samanlainen "leikkimökki". Tein sen viime keväänä justiinsa samanlaiseen syreenipuskaan joka oli lähes ontto keskeltä. Luin jostain vanhasta kirjasta että sellaisia oli ihan oikeasti ennenvanhaan vähän niinkuin huvimajoina ihmisten pihoilla. Nimen omaan saattoi olla Syreeniä.
Meillä paikka toimi sekatavarakauppana ;0)

Outi kirjoitti...

Todella ihastuttava maja tytöillä ja kuvat ovat taas niin ihanan tunnelmalliset!

Teija kirjoitti...

Ihana ihana ihana lehtimaja!

Pikku-Pihlajan Merja kirjoitti...

Ihanan kesäistä huomenta kaikille!
Sain onneksi tytöt illalla houkuteltua sisälle nukkumaan, vaikka ehdottivat kyllä että voisivat nukkua majassa... :D Ei sen tosiaan tarvitse aina olla niin viimisen päälle, kun lapsilla on jo hauskaa.(ja vähän aikuisillakin...käytiin illalla saunan jälkeen miehen kanssa majassa istuskelemassa kun tytöt oli jo nukkumassa :D)

Kiitos kaikille mukavista kommenteista! Niitä on aina yhtä mukava lukea :) Nyt kutsuu tallissa talikonvarsi ja illalla suuntaamme raveihin!

Aurinkoista päivää kaikille!

Jonsku kirjoitti...

Tuohan on upea!

Meillä oli lapsena leikkimökki, ei mikään prinsessatapaus mutta mökki kuitenkin, silti parhaat leikit leikittiin lähimetsikköön tehdyssä majassa :).

kati kirjoitti...

Voin vaan kuvitella miten hauskaa on lapsista kurkistella lehtimajan kätköistä!!

Meilläkin leikkimökkiä on toivottu, mutta suunnittelut/etsinnät kesken... Viime kesänä tehtiin pajupuuhun nk. vartiotorni, pala seinää ja yksi ikkuna ja se onkin osoittautunut vallan mainioksi korvikkeeksi. Tuo köynnösjuttu toisi varmasti vielä meillekin siihen lisävihreyttä, joten täällä päässä ainakin lehahti idealamppu taas päälle. Kiitos taas innostuksesta ja idyllisistä kuvista!

pinky kirjoitti...

Aivan älyttömän hieno "mökki"! Voin vain kuvitella miltä näyttää muutaman viikon päästä, kun kaikki puhkeaa kukkaan. Kaunista.

Heidi kirjoitti...

Kyllä teijän tyttöjen kelpaa..=)
Mielettömän kiva idea!

Anonyymi kirjoitti...

Ihana:) Ihan kuin suoraan melukylästä. Siis kirjassa tytöt väsäävät samantapaisen leikkipaikan itselleen.

Venla

Pizzicato kirjoitti...

Ihana! Paljon parempi, kuin mikään viimeisen päälle valmismökki. Hmmm... meillä pihassa myös pari rehottavaa syreenipuskaa. Taidankin säästää vielä suuremmilta raivauksilta ja pistää idean korvan taakse odottamaan sitä, kun tyttö kasvaa leikkimökki-ikään. Kivoja raveja! :)

Anonyymi kirjoitti...

IHANA!Tuli ihan sellanen olo, et kunpa ois itekin pieni ja pääsis tollaseen majaan =D

Marika

Outi kirjoitti...

Ihana mökki! Olen ensivisiitillä blogissasi, tykkään tosi paljon. Ihana sisustus teillä, ja hevoset ja kaikki!

Iibu Biibu kirjoitti...

Kaunis leikkipaikka, ihana idea :)

Kristiina kirjoitti...

Ihastuttava satumaa!varmasti huisi leikkipaikka!Ihanaa kesää sinne teille!

Kirpsu kirjoitti...

Mistä ihmeestä kiskot noita mahtavia ideoita?? :)

Anna kirjoitti...

Aivan ihana mökki! Meillä oli serkun kanssa mummolan pihassa aikoinaan samanlainen, tosin se oli sellaisessa pihlajaryteikössä ja toimi meidän keppihevostallina. Rakennettiin tallia monta kesää aina paremmaksi ja hienommaksi. Kun se vihdoin erään kesän lopulla oli valmis, oltiinkin kasvettu jo liian isoiksi leikkimään siinä :)

Minnuli kirjoitti...

Ihastuttavan herkkä leikkimökki.
Olen ensikertailainen blogissasi ja olet luonut todella kanuniin sivuston. Kiitoksia siitä.
Itse sain leikkimökin lehtiilmoituksella. Lupasin noutaa tarpeettoman tontilta pois jos jollain sellainen olisi ylimääräisenä. Mukavan kokoinen olikin ja nyt on remontin alla. Blogissani on kuva siitä. Kokeile sinäkin samaa.;-))

Anonyymi kirjoitti...

wunderful fotosd.

sweet girls

greatings send you Conny