tiistai 23. marraskuuta 2010

No niih...




Tässä tää nyt taas nähtiin. Miun aika ei kyllä nykyisin riitä yhtään mihinkään.  Taitaa jäädä joulupukinkontti blogi haaveeksi tätä menoa. Oon ollut lomitushommissa pariin otteeseen tässä kuussa ja kaikkea muutakin tohinaa on piisannut. Ompelukoneen ehdin nostaa pöydälle ja vähän levitellä kankaita, siihen se on sitten jäänytkin. Pahoittelen :(
Joulua ehdin sentään vähän jo laitella. Valoja ja lisää punaista.

Keittiö on kokenut jonkinlaisen muodonmuutoksen pienemmän ruokapöydän (valkoisen sellaisen) sekä ruudullisten vanhojen väli ikkunoiden ansiosta.
 Idean sain Tunnelmaa blogista, jossa oli keksitty mitä moninaisimpia käyttötarkoituksia vanhoille ikkunanpokille. Kiitos vaan Miialle hyvästä postauksesta ;) Meijän keittiön ikkuna on ihan järkyttävän iso ja siihen on ollu tosi hankala keksiä kivoja verhoja. Pitkät verhot on tosi epäkäytännölliset keittiössä, vaikka ne kaventaisivat hyvin tuota leveää ikkunaa. Kaikki kapat taas korostavat tuota leveyttä. Nyt ne on miusta kivat, tulee uutta rytmiä noista ruuduista ikkunan kummallakin reunalla.(Kuvat ruutuikkunoista alempana)





Livinkistä nappasin ostoskoriini ihanat emaliset mukit kauppakoriin. Talvinen turkoosi isännälle ja muhkea punainen emännälle. Näissä kestää kahvikin hyvästi kuumana ja glögitarjoiluun ovat erinomaiset :)Myös punakuvioinen greengaten liina (pyyhe) on Livinkistä


                  
                       

Veranna on saanut osakseen pientä valkaisua, kun maalasin pahasti ränsistyneen lipaston ja arkkulaatikon valkoisiksi. Puolukanvarvuista tein vanhoihin ruukkuihin pienet asetelmat. Juuri ehdittiin hakea niitä metsästä ennen lumen tuloa :) Jouluvalot viritin tälläkertaa ikkunanpokiin.

 






Yritän ehtiä päivittelemään kuulumisia taas piakoin! Kiitos kaikille kommentoijille ja ihania talvisia joulun odottelu päiviä jokaiselle täällä piipahtavalle!

24 kommenttia:

Heidi kirjoitti...

Ihana postaus teillä aina niin kaunista ja kotoisaa. Tykkään! Ja tosi hyvä idea nuo ikkunan pokat ikkunaan. Tuossahan olis ihan postikortti ainesta tuossa ikkunasta aukeavasta maisemasta!Wau!Jouluvalot tai kaamosvaloiksi meillä niitä sanotaan tuovat kyllä valoa tähän talven pimeyteen kivasti. Vaikka meillä ainakin nyt paistaa aurinko pilvettömältä taivaalta ja pakkasta -11.
Pirtsakkaa päivää!

Miia/ Rajalan tupa kirjoitti...

Tosi kiva idea todellakin tuo vanhojen ikkunanpokien lisäys♥ niin vanhaa tunnelmaa. Ja yhdyn edelliseen, teillä on kodikasta. Iloa viikkoosi♥ ♥

Teija kirjoitti...

Kaunis ja sulonen postaus! Pokat sopii oivallisesti ikkunaan, tosi kivasti keksitty. Ihanat joulun-punaset yksityiskohdat...

Ninnu kirjoitti...

Ihanan tunnelmallisia kuvia arkisista asioista! like it. Itse laitoin myös (kylläkin ikkunattomaan) kehykseen jouluvalot ja tämän asetelman lipaston päälle. Oikein katseenvangitsija.
Täytyypä kaivaa myös joulu pahvilaatikosta esiin, valot kun kuuluvat tähän vuodenaikaan muutenkin kuin vain joulun merkeissä :)

Anonyymi kirjoitti...

Aivan mielettömän upeita kuvia ja tuo ikkunapoka idea ihana! Ja mitkä maisemat, aivan postikorttimaisema:)Mistä ihmeestä kaikki löytää noita mielettömän ihania pokia???? Jos joku myisi ostaisin mielelläni seinälleni tuollaisen siron moni ruudullisen! Joulupukin pussiin odottelen tuotteitasi..josko jotain;}Kyllä taas piristit kauniilla kuvilla ja kauniilla kodillasi meikäläisen
harmaatainspiraatioköyhääpäivääni:)t.Jaana

Miia kirjoitti...

Tosi upeat noi ikkunanpokat tossa! :) Saltunraitti-blogista sai näköjään lisää pokia, omalla tekstillään ;)

Marjo kirjoitti...

Kaunista ja niin viihtyisää<3
Ihan kun ehdit aina silloin tällöin postata!KIva olisi niitä sun ihania askastelujakin katsella, se vain on niin että nykyään aika juoksee ja tuntuu ettei aika riitä mihinkään.
Kaunista joulunaikaa!

Miia kirjoitti...

Pokat on mielettömän upeat tuolla ison ikkunan sisällä. Meilläkin on noita isoja ikkunoita. Tosin sellaisethan ne on olleet aikojen alusta asti, mutta tykkäisin kovasti söpöistä pienistä ruutuikkunoista. :)

Ihania kuvia muutenkin. Toivottavasti kiireesi pian hellittävät. Mutta ei se mitään vaikka vähän harvemmin ehtisit postaamaan, kun kuvat on aina yhtä ihania ja juttusi aina niin kivoja. Mukavia jouluvalmisteluja sinne!

Sesse kirjoitti...

Tosi kaunis tuo ikkuna, ja kauniilta näyttää muutenkin.
Niin, miten se onkin että aikaa ei ole tarpeeksi kaikkeen mielenkiintoiseen.

Anonyymi kirjoitti...

Sun postauksia jaksaa kyllä aina odottaa! Kyllä kuvissasi sielu lepää, ei voi muuta sanoa! Aivan ihanat maisemat ja niin nättiä teillä, että huh-huh!
Mites teillä se raavas hevosmies, viihtyykö vain hyvin teidän ihanassa "piparkakkutalossa"? :)

Anonyymi kirjoitti...

ihanat ikkunanpokat!!! löytyispä mullekki :) ihana blogi!

Marjis kirjoitti...

Ihanasti sopivat nuo vanhat pokat ikkunaan, muutenkin niin kauniita kuvia kaikki! Ihana maisemakin, aivan kuin jostain sadusta.

Kirsikka kirjoitti...

Niin se aika vaan tuntuu lipuvan käsistä. KAikkea haluaisi ehtiä kovasti, mutta niin vähän kerkeää. Pitäisi saada sellainen viikon mittainen ompeluloma, eikös vaan kuulostaisi kivalta ;) Ruutikkunat kauniit, sopivat ihanasti keittiöön. Ja muutenkin kivoja kuvia ja juttuja siellä! Täällä niin kova sotku, että mitään ylimääräisiä koristeita ei tee edes vielä mieli levitellä...

Miia kirjoitti...

Ihania kuvia, mikä tunnelma! Kauniisti olet laittanut nuo ikkunanpokat!

Peurankello kirjoitti...

Hei, olipa kerrassaan sadunomainen kuva se, jossa näkyy maisemaa. Tuli ehdottomasti jouluolo! Olen seurannut blogiasi jo kauan, ihania kuvia ja ehd. hyviä ideoita!

Tiina kirjoitti...

Ne näyttää tosi kauniilta, aivan ihanat.
Muutenkin kuvat on taas niin kauniita. <3

Seija kirjoitti...

Jestas miten upea maisema tuosta ikkunasta aukeaa!!! Ihan piti tarkastella, että onhan kyseessä ikkuna eikä poka, jonka takana olisi taulu :)

FanniAuroora kirjoitti...

Voi mitä hyvänmielen kuvia oot laittanut =)Kauniita!

Heidi kirjoitti...

Blogissani on sinulle pieni ylläri ;)pikkuriikkisen vaan myöhässä ;)

Anu kirjoitti...

Ai että noita maisemia! Tosiaan kuin postikorttimaisema:)
MEidän ikkunoista ei paljon maisemia näy, joten nämä jutut on oikein luksusta mulle...asutte tosi kauniissa maisemissa!

Venla kirjoitti...

Teidän ikkunasta avautuva näkyvä on kyllä kuin suoraan taulusta. Upea:)

Pikku-Pihlajan Merja kirjoitti...

Jospa sitä itsekkin tokuttelisi pientä viestiä tänne viestilaatikkoon. :) Suuret kiitokset teille kaikille muillekkin niin tehneille!

Tänne onkin sitten tupsahtanut hetkessä ihan kunnon talvi. Lunta ja pakkasta (-20 astetta) Hrrrr! Tuntuu että ihan sekuntti sitten hikoiltiin kauheessa helteessä. Mihin tää kaikki aika oikeen menee?

Maisemat on tosiaan täällä "landella" ihan mukavat, ei tarvii ikkunasta naapurin seinää katella. Kuvissa näkyvä talo onkin ihan meidän lähinaapureita :)

Raavas hevosmieskin viihtyy ihan hyvin tässä meidän piparkakku huvikummussa, ei ainakaan oo oloaan valittanut ;) Se on tottunu näihin miun sisustuskotkotuksiin ihan kivasti. Esim. episodi ruokapöytä... Pari vuotta sitten olin ihan hepulissa kun piti saada iso ruokapöytä että mahdutaan hyvästi kaikki siihen ympärille.

No, nyt tuli sitten taas ahdistus että keittiö on liian ahdas ison pöydän kanssa, pitäisi saada pienempi, ja valkoinen. Eikun siirtämään 6-hengen ryhmä työhuoneeseen, ja yläkerasta entinen pöytä takaisin, jahka olin hionut ja maalannut kuluneen koivuisen päällislevyn. ;) Että näin meillä.

Voisi varmaan monen ukko hermostua moisesta vatkaamisesta... :D Ehkä se hyväksyy nää miun sisustelut siks, kun sen ei tarvii osallistua niihin mitenkään. Touhuan aina yksin, siirrän huonekalut, hion, maalaan ja vaihtelen vähän vaivihkaa... ;)

Kotilo kirjoitti...

Voi ei miten ihana näkymä ikkunasta! Uskomattoman kaunista.

Anonyymi kirjoitti...

On tosiaan mahtava tunnelma nuissa siun kuvissa ja kivannäköinen koti!!
Meilläkin isäntä kestää miun huonekalumylläyksiä ym. "uudistamisia" niin kauan kun sen ei tarvii raahata huonekaluja seinältä toiselle =D Joskus on kyllä pakko anoa kantoapua, mut maalaamaan se ei suostu =D
Mukavaa joulunodotusta landelle!
-Marika