
Vapaa selostus kuinka tein juustokakun - Virallista ohjetta miulla ei oo...
Pohjaan laitoin paketillisen kaurakeksejä, voisulaa senverran että murut kostuvat ja sen pystyy litistämään irtopohjavuoan pohjalle. Alimmaisena irtopohjavuoassa oli pyöreä leivinpaperipala jotta kakun saa helpommin siirrettyä pois alustalta.
Täytteeksi laitoin kaksi pientä purkkia rahkaa, yhden purkin flora vanillaa, yksi purkki flora vispiä ja yksi rasia appelsiinituorejuustoa. Lisäksi vielä raastoin mausteeksi yhdestä appelsiinista kuoren.
Ensin kippasin rahkat, juuston plus sokeria kulhoon ja sekoitin ne. Vatkasin eri astioissa flora vispin ja flora vanillan. Maustoin ne sopiviksi sokerilla (en tiiä vatkautuisko ne samassa kulhossa yhtäaikaa, en uskaltanu kokeilla.) Sitten liotin kylmässä vedessä kahdeksan liivatetta. Liivatteet sulatin n. vajaaseen desiin appelsiinimehua jonka olin kuumentanut ensin mikrossa kiehuvaksi. Sitten lirutin liivatemehun juuston ja rahkasörsselin sekaan samalla sekoittaen. Sitten pikana vispivaahto ja vanillavaahto lisätään joukkoon sekoittamalla.Tässä vaiheessa tarkistin vielä että sokeria on tarpeeksi, jos ei oo ni kerkee vielä lisäämään. Sen jälkeen kippasin seoksen irtopohjavuokaan kaurapohjan päälle, ja eikun verannalle viileään.
Kun kakku oli kunnolla jähmettynyt tein mangososeesta (2prk) ja appelsiinimehusta (n. vajaa desi) päällisen. Magosose,mehu ja sokeri (maun mukaan) sekoitetaan kulhossa. Kolme liivatetta liotetaan kylmässä vedessä jonka jälkeen liuotin ne n. puoleen desiin mikrossa kuumennettuun appelsiinimehuun. Sitten liivateliemi sekoitetaan ohuena nauhana mango-mehu seokseen. Kaadoin päällisen varmuuden vuoksi reikäkauhan kanssa kakun päälle. Limpit jäivät kauhaan, eikä kuuma liemi tehnyt reikää jähmettyneeseen kakkuun.
Suklaakoristeet tein pandan tummasta suklaasta leivinpaperin päälle ja jäähdytin pakkasessa. Mutkalla olevat suklaakoristeet on tehty piirtoheitinkalvolle jonka teippasin leikkuulautaan "aaltoilevaksi" Pajunkissat on suklaaseen kastettuja manteleita.
Ihanan helppoa, vaikka ehkä kuulostaa monimutkaiselta. Ei tarttee paistaa mitään, vaikkakin maistamista joutuu odottamaan jähmettymisen ajan :) Tärkeää on että mehu johon liivatelehdet sekoitetaan on tarpeeksi kuumaa ettei se ala jähmettyä kun kylmästä vedestä nostetut liivatteet upotetaan siihen. Itse kuumennan nesteen kiehuvaksi. Ennen laitoin vatkatut vaahdot, rahkat ja juuston sekaisin ja sitten liivateliemen päälle, mutta oon huomannu että tulee paljon kuohkeampi kakku kun sotkee vispin ja vanillan viimeisimmäksi liivateliemen laiton jälkeen. Pitää vaan toimia nopeasti ettei ala jähmettymään.
Sekava sepustus, kannattaa kumminkin kokeilla. On ihan pirunhyvää! ;)