lauantai 24. syyskuuta 2011

Kesästä kiii

Tuntuu että alitajuisesti haalin ympärilleni pieniä vihreitä asioita
kuin rippeitä kesästä jota en vielä tahtois päästää menemään.

Niin hunajaisen kuuloinen kun monesti syksystä käytetty lause onkin;
"Ihanaa käpertyä sohvannurkkaan kynttilänvalon loistessa, lämpimän viltin alle,
 hyvän kirjan kanssa ja vieläpä ehkä kaakaotakin... "

Niin varmaan.
Säkkipimeetä, kylmää, märkää.
Kuraa ja liejua.

Näpit jäässä, varpaat jäässä, itseasiassa koko mummo on ihan jäässä.
Lämmin sohvannurkka jää kyllä useimpina päivinä vaan haaveeksi.

No, mie en vaan oo syksyihminen.
Voisin ehkä ollakkin jos olosuhteet olis erilaiset.
 Ei se kirjan lukeminen sohvannurkassa
kuulosta lainkaan hassummalta. 
Luultavasti mie oon vaan siihenaikaan pomppimassa jossain ulkona, tai pesemässä kuraisia kinttuja tallissa - tai sitten niin väsynyt ettei vois vähempää kiinnostaa mikään muu kun nukkuminen.

Eilenkin kävelin OJAAN iltatalliin mennessäni tutulla pihatiellä, kun taskulamppu jäi kotiin. Niin Ihanan syksyistä! 

Jotain posiitiivista jos etsitään, niin onhan kauniina päivinä luonto ihan huumavan kaunis. Viimeviikolla kävelin Lappeenrannan linnoituksen poikki, oli ihan pakko pysähtyä tuijottamaan uskomattoman hienoja värejä ja vanhaa tunnelmaa. Sinä hetkenä ehkä ihan pikkiriikkisen nautin syksystä - miun esteettinen silmä sai niin suurta tyydytystä että oli pakko nauttia.

Mutta tästä se taas lähtee, njääh njääh vali vali... :D

Ei se auttanut muu kun antaa periksi ja raahata taas pelargoniapotskat verannalle tuolta ulkoa likoamasta.

Ihanaa syksyistä
(tuulisen-märkää-pimeää-ällöttävää)
viikonloppua kaikille kanssasisarilleni! ;)


10 kommenttia:

Miia... kirjoitti...

Ihan oli kuin omasta kynästäni lähtöisin tuo tekstisi. :) Niin samanlaiset fiilikset on täälläkin. Kun pääsisi jotenkin jouluun saakka (jouluihminen olen kyllä ihan viimeisen päälle!) niin sitten alkavat päivät taas pidentyä ja kevät on tuossa tuokiossa.<3 Sille ei vain kertakaikkiaan voi mitään, että haluaisi aina tämän yhden vuodenajan yli vain hypätä ISOLLA loikalla. Noh, nauttikaamme nyt kuitenkin syksystä ja viikonlopusta. Toivottavasti syksyihmiset jaksavat nämä valitukset kuunnella. ;)

Johanna kirjoitti...

Olen melko uusi lukijasi, enkä ole tainnutkaan aiemmin kommentoida!
Mutta yhdyn täysin tähän syksy"tuskaasi" - luutkin on jäässä tässä koleudessa :) Ja pimeetä ja tuulista ja märkää ja ällöä, ihan niin!

Eeva kirjoitti...

KIITOS!!!!!!!!!!!Joku muu puki sanoiksi juuri ihan kaiken elämästäni. Käperry nyt helevetti sohvannurkkaan; ehkä joo, kun on puoliyö ja sillon on työt tehty tai on niin väsynyt, ettei vaan jaksa enempää. Mua alkoi oikeen kyrsimään, ja jätin muutamien blogien lukemisen kokonaan, kun jo heinäkuussa haikailtiin syksyn perään ja helteet sais loppua ja tulisipas jo villasukkakelit. NIITÄ KESTÄÄ TÄSSÄ MAASSA 8 KUUKAUTTA, jos on tällainen vilukissa kuin mä. Ja ahdistus tuota kuraa, ja sisälläoloa pakonsanelemana, ja märkiä highlandejä ja koiria ja lapsia ja miehiä... ;D Että sellainen purkaus! Mukavaa viikonloppua, nyt se aurinko tosiaan paistaa ja lähden ulos kun lapset menivät päikkäreille!

Tuija kirjoitti...

Joo, kyllähän syksy on kiva, jos on kuulaita leutoja syyspäiviä. Mutta pimee, sade ja kylmyys ei oo hyvä yhdistelmä, mihinkään vuodenaikaan!

Leppoisaa SYYSlauntaita!

-Tuija-

Minna kirjoitti...

On kyllä niin totta, syksykooma on jo ottanut mustakin vallan. Viime viikolla aurinko paistoi yhden iltapäivän ja heräsin horroksesta oitis.
Koitetaan kestää (musta kyllä tuntuu, että kun ikää on tullut lisää, niin se menee vaan pahemmaksi) kun ei muutakaan voi...

Marika kirjoitti...

Minä vielä yritän syksystä pitää vaikka se himputti vie mulle syysflunssan antoi, mutta pinnistellään. Kohta on talvi ja sitten tulee kevät ja kyllä se kesäkin sieltä taas hiippailee kun jaksetaan odotella :)

muru kirjoitti...

Hei! minä pidän syksystä(ja kesästä ja talvesta ja keväästä, kai se vaihtelu vaan virkistää) mutta en tosiaankaan tykkää palella, sitä manaan vielä talvella moneen kertaan joten nyt syksyllä koitan vielä pinnistellä :) Ps. blogissani on sinulle jotain ;)

Katri kirjoitti...

Ja mä olen siitä outo, että rakastan tuota kaikkea, jota moni muu inhoaa: märkää, kylmää, tuulista ja pimeää. En osaa selittää, siinä vaan on jotain kun pukee kunnolla päälle ja lähtee ulos tuiverrukseen. :) Mut mä olen marraskuun lapsi ja rakastan syksyä, kaikkine sateineen ja auringonpaisteineen. Eniten kyllä rakastin sitä kaupungissa, kun pääsi asfaltilla päällystetylle tielle, katuvalojen paisteeseen iltalenkille. Täällä maalla on NIIn pimeää, että ei edes taskulamppu paljoa valaise... höh. Loska-ajasta en niinkään tykkää, ja tuntuu, että nimenomaan SE kausi on nykyisin pidentynyt.

Ihanaa syksyä kuitenkin sinne! :)

Heidi kirjoitti...

Veit Meke sanat suustani. Mie nautin kanssa enemmän kesän valoisuudesta ja lämmöstä..Talveksi haluisin mennä johonkin koloon piiloon ja herätä uudestaan luonnon kanssa, vasta keväällä. No, ehkä vähän joulu höyryymistä vois siinä välissä harrastaa. Toivotaan että aurinko jaksais vielä paistella, että jaksettais kevääseen tarpoo tässä pimeydessä. Syyshali kamulleni <3
T:Heba

Anonyymi kirjoitti...

Heippa! Joulukin tässä lähestyy ;) pohdin teetkö myyntiin tuotteita kuten viime joulun alla? Ja teetkö mahdollisesti noita kauratyynyjä joita lastenosastolle lahjoitit? Jos, niin montako euroa maksaa :) Toivon että tänä vuonna minä yllätän joulurauhan eikä joulukiire minua.. siksi näin ajoissa kyselen :) t.Reetta<3