perjantai 26. maaliskuuta 2010

Appelsiini juustokakku


Vapaa selostus kuinka tein juustokakun - Virallista ohjetta miulla ei oo...


Pohjaan laitoin paketillisen kaurakeksejä, voisulaa senverran että murut kostuvat ja sen pystyy litistämään irtopohjavuoan pohjalle. Alimmaisena irtopohjavuoassa oli pyöreä leivinpaperipala jotta kakun saa helpommin siirrettyä pois alustalta.


Täytteeksi laitoin kaksi pientä purkkia rahkaa, yhden purkin flora vanillaa, yksi purkki flora vispiä ja yksi rasia appelsiinituorejuustoa. Lisäksi vielä raastoin mausteeksi yhdestä appelsiinista kuoren.


Ensin kippasin rahkat, juuston plus sokeria kulhoon ja sekoitin ne. Vatkasin eri astioissa flora vispin ja flora vanillan. Maustoin ne sopiviksi sokerilla (en tiiä vatkautuisko ne samassa kulhossa yhtäaikaa, en uskaltanu kokeilla.) Sitten liotin kylmässä vedessä kahdeksan liivatetta. Liivatteet sulatin n. vajaaseen desiin appelsiinimehua jonka olin kuumentanut ensin mikrossa kiehuvaksi. Sitten lirutin liivatemehun juuston ja rahkasörsselin sekaan samalla sekoittaen. Sitten pikana vispivaahto ja vanillavaahto lisätään joukkoon sekoittamalla.Tässä vaiheessa tarkistin vielä että sokeria on tarpeeksi, jos ei oo ni kerkee vielä lisäämään. Sen jälkeen kippasin seoksen irtopohjavuokaan kaurapohjan päälle, ja eikun verannalle viileään.


Kun kakku oli kunnolla jähmettynyt tein mangososeesta (2prk) ja appelsiinimehusta (n. vajaa desi) päällisen. Magosose,mehu ja sokeri (maun mukaan) sekoitetaan kulhossa. Kolme liivatetta liotetaan kylmässä vedessä jonka jälkeen liuotin ne n. puoleen desiin mikrossa kuumennettuun appelsiinimehuun. Sitten liivateliemi sekoitetaan ohuena nauhana mango-mehu seokseen. Kaadoin päällisen varmuuden vuoksi reikäkauhan kanssa kakun päälle. Limpit jäivät kauhaan, eikä kuuma liemi tehnyt reikää jähmettyneeseen kakkuun.


Suklaakoristeet tein pandan tummasta suklaasta leivinpaperin päälle ja jäähdytin pakkasessa. Mutkalla olevat suklaakoristeet on tehty piirtoheitinkalvolle jonka teippasin leikkuulautaan "aaltoilevaksi" Pajunkissat on suklaaseen kastettuja manteleita.


Ihanan helppoa, vaikka ehkä kuulostaa monimutkaiselta. Ei tarttee paistaa mitään, vaikkakin maistamista joutuu odottamaan jähmettymisen ajan :) Tärkeää on että mehu johon liivatelehdet sekoitetaan on tarpeeksi kuumaa ettei se ala jähmettyä kun kylmästä vedestä nostetut liivatteet upotetaan siihen. Itse kuumennan nesteen kiehuvaksi. Ennen laitoin vatkatut vaahdot, rahkat ja juuston sekaisin ja sitten liivateliemen päälle, mutta oon huomannu että tulee paljon kuohkeampi kakku kun sotkee vispin ja vanillan viimeisimmäksi liivateliemen laiton jälkeen. Pitää vaan toimia nopeasti ettei ala jähmettymään.


Sekava sepustus, kannattaa kumminkin kokeilla. On ihan pirunhyvää! ;)

23 kommenttia:

Niinu kirjoitti...

Onpa herkun näköistä!
Tuo auringon tupaan:)
Meilläkin on leivottu kaksi päivää,kun alkaa tämä synttärisuma...neljät synttärit kolmen viikon sisällä(juu,ollaan kaikki Oinas-pässejä:)...

Kaisa kirjoitti...

Jopa oot näyttävää näpertäny!Ihanan aurinkoinen pääsisäiskakku.Meil oli iso liuta vieraita tänään muuten vaan,tarjoilin reteesti pakastekorvapuusteja..Tais olla eka kerta kun en jaksanu mitään näprätä ite,aina ei vaan..

Ruusa kirjoitti...

Ihan kun kondiittorin tekemä! Aivan mahtavan näköinen ja epäilemättä myös makuinen! :)

Tiina kirjoitti...

Tätä on ihan pakko kokeilla, tykkään leipoa ja kakut on suuri heikkouteni.... ihanan näköinen! :)

Nenni kirjoitti...

Meinasin etsiä pääsiäiskakun ohjeen, mutta tääläthän se löytuikin :)
Aamulla kauppaan ja leipomispuuhiin, tätä on kokeiltava!
Kuulostaa syötävän hyvältä ja näyttää mahtavalta!

Outi kirjoitti...

Ihanan näkönen kakku, vesi herahtaa kielelle!

minttu kirjoitti...

Kaunis kakku ja on varmasti hyvää. Täytyy kokeilla itsekin :) Nuo pajunkissakoristeet on ihanat!

Kirsikka kirjoitti...

Ihana kakku, aineksetkin juuri minun makuun. Taidan tehdä sitä pääsisäisenä. Kiitos ohjeesta :)

Arja kirjoitti...

Toi kakku on ihanaa, olen sellaista saanut maistaa :-))Mukavaa viikonloppua!

Liina kirjoitti...

Vau, mikä luomus!

Ainosofia kirjoitti...

Nam - miten ihanan näköinen ja kuuloinenkin - kakku :)


Mukavaa viikonvaihdetta sinulle!

Sumi kirjoitti...

Herkullisen näköistä!
Kotilieden sivuilla oli vähän saman näköisen pääsiäiskakun ohje,mutta tämän täyte oli paljon enemmän mun makuuni! :) Pakko kokeilla, kiitos vinkistä!

Kokox kirjoitti...

Onpas ihanan näköinen herkku! Kiitos ohjeesta,tätä on pakko kokeilla.

Anonyymi kirjoitti...

Nam nam :) tätä teen pääsiäiseksi. Kiitos ohjeesta.
-Paula-

PaaPii kirjoitti...

Ompas herkullisen näköinen!

Anne kirjoitti...

Kiitos ohjeesta, tätä on kokeiltava ehdottomasti! =)

Anonyymi kirjoitti...

..siis en voi muuta sanoa kuin WAU! En edes yritä tuota, tyydyn ihailemiseen. Mukavaa palmusunnuntaita!

Anonyymi kirjoitti...

Tässä se taas nähtiin, että piirtoheitinkalvosta on moneksi!
Tätä ois melkein pakko ehtiä kokeilla! Kiitos herkullisesta reseptistä!

Saara kirjoitti...

Tosi herkullisen näköistä ja kuuloista! Lueskelin juuri aamulla Kotilieden ohjetta ja mietiskelin, että uskaltaisiko kokeilla. Nyt uskallan, kun olet onnistunut noin hyvin.

Anonyymi kirjoitti...

Herkullisen näköinen, nam!

Karita

Anonyymi kirjoitti...

Vautsi vau, olen tehnyt samantyyppisellä ohjeella ennenkin kakkua, mutta en ole koskaan saanut näin kuohkeaa...mulla meinas käydä vuoka pieneksi ;O Ihanaa-vie kielen mennessään. Nyt on ihana alkaa rauhoittumaan Pääsiäisen viettoon! Hyvää Pääsiäistä Sinulle ja perheellesi =)

Lissu kirjoitti...

Kiitos kovasti herkullisesta ohjeesta! Oli tosi helppoa tehdä sinun ohjeellasi, itseasiassa poika 7v teki miltei koko kakun itse. Noin hienoa koristetta kuin sinun kakussasi on, emme tehneet. Mummo tilasi pojalta samanlaisen kakun äitienpäiväksi :)

RuusuLiisa kirjoitti...

Tuollainen koristelu oli Kinuskikissan ohjeessa kotiliedessä. Täyte tais olla vaan eri.