keskiviikko 16. helmikuuta 2011

Halu keventyä ja keventää



Pieni postaus hyvästä olosta

Ennen joulua päätin että heti joulun jälkeen aloitan pienen hoikennusurakan ja
muutan samalla huonoja ruokailutottumuksia.
Lähinnä koskien iltasyömistä ja päivien pitkiä syömättömyyksiä.

Aloitin sillä että pienensin annoskokoja ja yritin syödä säännöllisesti.
Vähän.

Pakko myöntää että alkuun oli nälkä lähestulkoon kokoajan,
 mutta parin viikon jälkeen helpotti kummasti.
Kai siihen elimistö tottuu.

Pikkuhiljaa aloin jättämään noita paljon hiilihydraatteja sisältäviä ruoka-aineita pois.
Ehdoton en oo ollu siinnäkään, pienet määrät sallitaan, mutta niitä vältellään.

Eli peruna, riisi, ja makaroonit pois, samoin leipä ja eritoten vaalea vilja.

Ruisleipää oon sillontällön syöny, jos tilanne sen ehdottomasti vaatii.
Esim. kuuman keiton seuralaiseksi - ihan pakko! :)

Paljon kasviksia, lihaa normaalisti, rahkaa, hedelmiä, reilusti vettä
jne... Tää on tätä laihdutus shaissea, mutta tää niin toimii!

Hyvästi pöhö maha, turvotus, ähötys ja väsymys!

Tätä voin suositella kaikkia kokeilemaan, tulokset tuntuu kropassa välittömästi!
Activia jogurtit voi huoletta jättää tään jälkeen kaupan hyllylle, ne ei tehoa (ainakaan miun mielestä) mihinkään. Tosin sitä viljanmakuista syön rahkan kanssa edelleen, kun se on niin hyvää ;)

Paino on pudonnut 11kg joulupäivästä.
Ja toivon että ne myös kestää pois!

Nii, ja liikuntaa en siis juurikaan oo lisänny, 1-2krt viikossa yritän käydä lenkillä. Välillä toteutuu välillä ei. Aika paljon tulee liikuttua ulkona työn puitteissa, ja hyvä niin :)




Tänään ruokana makkarakeittoa 



Tässä äidin versio samasta sapuskasta, makkaroita, porkkanoita, ja lientä. Lisäksi pannulla kuullotettuja pakastekasvisiekaleita ja ruokalusikallinen fetajuustoa. Niin hyvää! Niin ja se keiton kanssa pakollinen leipä...



Mukavaa keskiviikkoa teille kaikille!

38 kommenttia:

PiiaS kirjoitti...

Voi vitsi! Tosi hyvä kuulla!!! Meillä on ollut miehen kanssa kova aikomus koko ajan, mutta tuntuu että mitään ei saada aikaiseksi. Todella hyvä tietää, pitää ottaa itseään niskasta kiinni ja kokeilla!!!

Johanna kirjoitti...

Kiitos! Tää tuli kuin tilauksesta. Oon koko päivän täällä sisällä töissä tuskaillut turvotusta, kiristystä (niin pään kuin housujenkin), väsymystä, saamattomuutta ja ylipainoa. 11kg ja vajaa kaksi kuukautta, huippua! Nyt se alkaa täälläkin!

Teija kirjoitti...

Onnea! Tosi mahtava suoritus lyhkäsessä ajassa. Kovin moni tätä diettiä suosittelee, joten uskottavahan se on sen tehoon. Sun soppa näyttää TOSI hyvältä :)

Johanna kirjoitti...

Heipat uudelta lukijalta!

11kg on ihan huima saavutus ja kannustaa varmasti. Saati sitten se hyvä olo, mikä tulee esiin ällötyksen ja turvotuksen ja väsymyksen kadottua.

Onnea hienosta saavutuksesta!

mizyéna kirjoitti...

Onneksi olkoon!!

Mä olen noudattunut tuollaista elämäntapaa jo kohta kaksi vuotta ja pois en vaihtaisi. Aina välillä tulee sortumisviikkoja erityiesti kun olen kunnon karkkihiiri mutta aina palaan ruotuun. Mun ainut ongelma vhh-dieetissä on se, että olen kasvissyöjä eli on vaikea keksiä monipuolisia reseptejä kun lihaa ei voi käyttää.

anrinko kirjoitti...

Aivan mieletön suoritus!!!
Tarvii kokeilla myös vähentää noita hiilareita.
Lasketko mitään vai ihan näppituntumalla menet?
Oletko pitänyt yhtään herkkupäiviä, eli sallitko mitään hyvää tällä hetkellä?
Mun pitäis päästä herkuttelusta kanssa eroon ja pian!

S kirjoitti...

Onnea saavutuksesta!
itse en kaipaa hiilarien radikaalia vähennystä, vaan satsaan laatuun. Muuten olen tehnyt saman kuin sinä: kohtuullistanut annoskokoja ja jättänyt turhat herkut pois. Saldo: -4kg/kk.

Mizyena, itse olen myös kasvissyöjä ja siksi juuri en halua enää vvh-diettiä+se on pitkän päälle minusta yksitoikkoinen ja "mauton", vaikka erittäin varioiden tein ruokia ja leivoin jopa siemenistä leipää.

Elina kirjoitti...

Hieno suoritus! Mun kaveri on myös kyseisellä ruokavaliolla ja on saanut reilu 12 kg jo pois. Itse yritän pikkuhiljaa totutella vähempään ruoka-annokseen ja jättää pois viljoja. Pitäisi noita raskauskiloja saada hieman pois, varsinkaan kun liikkumaan ei pääse noiden kovien pakkasten takia.
Aurinkoista viikkoa:-)

Unknown kirjoitti...

Voi mahoton miten hieno suoritus. Itse myös olen täällä yrittänyt vähän hoikentaa, aloitin keväntäjissä ja tarkoitus olisi elokuun loppuun mennessä saada karistettua 9 kg. Mutta sulla on ollut huima pudotus 11 kg. olen kateellinen, miten ihmeessä olet onnistunut välttelemään kaikki herkut, leipä on ollut mulle aina se kompastuskivi ja nyt olen huomannut että saa syödä melko paljon muuta kun jättää leivän pois.
Onnea tosi paljon.Se vaatii kuitenkin meiltä äideltä aina vähän extraa, kun lapsille ja miehelle on tehtävä toisenlaist pöperöt. Ainakin meillä.
;)

Nipsu kirjoitti...

heips! mies samalla dietillä ja se on tosi ehdoton sen kans, eli ei ole syönyt edes hapankorppua, vaikka kuulemma sitä mieli on tehnyt... itsellä kans sellaiset 8kg liikaa ja ukko patistaa mua tohon samaan hommaan...
MUTTA KUN MÄÄ RRRRAKASTAN MAKAROONILAATIKKOO!!!'
ei helvata, tän sun postauksen jälkeen mun on ehkä pakko harkita V-A-K-A-V-A-S-T-I.
Mites toi mysli, ootko sitä syöny?
USKON, että on hyvä olo, sitä se mieskin hokee...

Eva-Liisa kirjoitti...

Wautsi, hurjan hyvä pudotus!! Olen iloinen puolestasi. Kyllä se on toisenlainen olo kun ei väsytä, eikä kiristä, ei purista!!! Täällä myös -6 kiloa neljässä viikossa.

Tsempit jatkoon.

Sara kirjoitti...

Onneksi olkoon, mahtava lasku!

Aloitin itsekin skarppaamaan (en karppaamaan) vuoden alusta. Pienensin ruoka-annoksia (ei enää santsausta), lisäsin kasviksia ja vaihdoin täysjyväisiin leipiin. -Ja hupsis, 6 kiloa on pudonnut ihan huomaamatta, mahtavaa!

Tsemppiä jatkoon ja aurinkoisia kevätpäiviä!

Mari - Somasti kirjoitti...

11 kiloa, vau! Mahtavaa! Onneks olkoon! :)

Sari. kirjoitti...

Hieno saavutus :) Tulin tänne onnittelemaan :) VAJAA pari kuukautta ja miinus 11! Se on kova suoritus se!

Nostan hattua ja onnittelen :)

Suvi kirjoitti...

Todella hienosti oot pudottanut painoa! Mullakin olis "pari" kiloa karistettavana ja hiilareita vois karsia.
Activia hoikentaa vaan kukkaroa, mutta se vilja on kyllä tosiaan hyvää ja joskus sitä ostan ihan maun vuoksi. :)

MarjoHoo kirjoitti...

Tosi mukava kuulla onnistumisestasi. :) Hienoa. Saako nyt potea huonoa omaatuntoa, kun söin pari palaa suklaata kahvin kera ;)

Heli kirjoitti...

Mahtava saavutus! Ihailen aina ihmisiä joilla päätös ja itsekuri pitää, asiassa kuin asiassa. Itsellä kun ne ei oikein pidä.. Mutta mä en kyllä vois luopua hiilareista kun puurot ja leipä on niin mun herkkuja. Niistä turhista herkuista kyllä vois nipistää.. vois olla, että jo se tuntuis mulla aika kiitettävästi, kun pudotettavaa ei kuitenkaan olis kuin ehkä jotain 5kg (tai ainahan enemmänkin vois, mutta ne olis ne akuuteimmat.. =D)

Katri kirjoitti...

Hieno saavutus! Mulla on ihan täysin samantyyppinen ruokavalio täällä. Itse olin muutaman ekan viikon kokonaan ilman leipää, mut nyt oon sallinut itselleni aamupalalla kunnon täysjyväruisleipää raejuuston kanssa. :) Ja tosiaan, alun nälän jälkeen on ollut hyvä olo, ja pöhöt on lähteneet pois. Ehkä se alun nälkä johtui muuten siitäkin, kun syömistä ja ruokaa ajatteli enemmän, koko ajan. Tsemppiä kovasti myös jatkoon!

Tohon Activiaan on pakko sanoa, että en usko kyllä tippaakaan. Sit kun katsoo kaupassa ihmisen ostoskärryyn, jossa on "runsaahkon" perheenäidin ostokset: sipsejä, limua, makkaraa jne. plus ne activiat. Ei se ihme oo jos suoli on tukossa. Eli kokonaisuus ratkaisee!

mizyéna kirjoitti...

Jarna, mä syön myös kalaa jonkin verran eli siitä saan vähän eri variaatioita. Mutta tosiaan hyvät vhh-kasvisreseptit olisi tarpeen. Mulla on vaan niin paljon parempi olo ja masu pysyy littanana :D kun en hiilareita syö ja siis meillähän ei ole mitään täysjyvätuotteita olemassa eli kaikki on valkoista vehnää mikä tulee ihan korvista.

marikan kirjoitti...

Wau, hienosti oot tiputtanut painoa, kuka veis mun suklaahimon pois?

Pikku-Pihlajan Merja kirjoitti...

Kitos kaikille kommentoijille!

Ne ketkä ei oo vielä kokeilleet, tänään on hyvä päivä aloittaa! :) Enää en painoa tiputa, koitan saada sen pidettyä tässä.

Mitään kaloreita en oo laskenu, näppituntumalla tosiaan. Tuoteselosteista kattelen aina vähän noita kalorimääriä, mutta muuten en mitään punniskele enkä laskeskele. Mehun juomisen oon myös lopettanu, ennen meni varmaan ainakin litra päivässä! :O Veden juomista on joutunu vähän opettelemaan, että tulisi juotua riittävä määrä.

Mysliä laitan aina pienen kourallisen rahkan päälle. Niinkuin kerroin että en oo yrittäny olla liian tiukka ja ankara tuossa ruokavaliossa, niin menee paljon kivuttomammin.

Ymmärrän kyllä että jollekkin on helpompi valinta totaalikieltäytyminen. Siinnä ei ehkä niin helposti pääse repsahdus laajenemaan. :)

Herkkupäivä on lauantai, jolloin saa syödä ja juoda mitä vaan, ja niin paljon kuin jaksaa. Surku vaan kun ei enää jaksa syödä niinkuin ennen :D Isosta pitsastakin jää vähintään aina reilu 1/4 osa syömättä (jota ei muuten syödä sitten seuraavana päivänä!) Ennen jaksoi heilauttamalla kokonaisen pitsan plus muut mässäilyt siihen päälle.

En oo huomannu tuon yhen herkkupäivän viikossa vaikuttavan mitenkään painonlaskuun. Mukavaa kun saa luvan kanssa yhtenä päivänä mässätä.

Sitä ei oo ees tajunnu miten voi ihmistä pöhöttää nuo vaaleet leivät ja makeet keksit ja karkit. Ja se makarooni on kanssa ongelma! Liian helppoa ja hyvää ruokaa, jota on tullu estoitta lapettua järkkyjä annoksia... Huu!

Nykyisin valmistan itelleni (ja saahan niitä muutkin ottaa) kasviksia jääkaappiin valmiiksi. Keitettyjä tai paistettuja. Helppo ottaa ja korvata perunat, makrut tai riisi niillä. Tai ainakin suurin osa noita kasviksia ja ihan vähän muuta lisuketta.

Mukavaa jos tästä saa joku muukin tsemppiä kokeilla, kun pääsee vauhtiin niin se on loppupeleissä ihan helppoa!

Pientä vaivannäköähän se vaatii, mutta kyllä se kannattaa!

Maiju kirjoitti...

Yksitoista kiloa, voi huoh!, se on PALJON! Onneksi olkoon! Täällä olisi tarpeen ihan samanmoinen, mutta en tiedä missä itsekurini nykyään luurailee, jossain tosi hyvässä piilossa. :D

Nina kirjoitti...

Samalla ruokavaliolla minäkin mutta painoa pudonnut vain 3,5kg tammikuun alusta ja mulla ois mitä pudottaa...siis turhauttaa.

Krisse kirjoitti...

Onnea upeasta suorituksesta. Minun laihikset jäissä...:-((

Inkivääri kirjoitti...

Kannustava suoritus! Minulla on meneillään isompi urakka ja kahdeksan miinusta on tullut viiden viikon aikana. Olen täyttänyt ruokapäiväkirjaa Kiloklubissa, se niin kätsysti laskee kalorit ja ravintoainesuhteet. En ole mitenkään vähähiilariselle alkanut, mutta selvästi laskurin mukaan vähähiilarista syön, joten menköön:)

Anonyymi kirjoitti...

Onnea saavutuksesta! Tämä tsemppi tuli sopivaan aikaan, kun itse olen ollut loppiasesta asti samalla dieetillä. Tosin yksi lomaviikko välissä tuli syötyä kaikkea mahdollista.
Nyt on hieman tihkaissut tämä ruokavalio, kun on nämä pakkaset, eikä pääse kunnolla lenkkeilemään ja tänään tuli vielä flunssakin..
Mulla on After Eight-rasia olohuoneen sohvapöydän laatikossa ja saan joka ilta ottaa yhden suklaan. Se maistuu entistä paremmalta! :) Lauantaisin ollaan voitu syödä popcorneja tai pähkinöitä, mutta karkista olen pysynyt erossa.

Elämän Helmiä kirjoitti...

Hienoa ja Onnea!
Minä olin viime vuonna pääsiäisestä marraskuulle, pikkujouluihin asti, -10 kg. Sit lipsahdin ja söin kaikkea, ja painoa tuli 4 kg takas joulun aikoihin.
Nyt olen ollut nutriletilla 4 viikkoa ja 7 kg on tippunut.
Mut karppaamalla sain todella virkeän ja reippaan olon , hieman vaikean ja voimattoman alun jälkeen.
Hyvää jatkoa tasapainoiluun!
-päivi-

Pikku-Pihlajan Merja kirjoitti...

Unohtui vielä kirjoittaa että makean himoon, joka on miulla pahimmillaan aina ruuan jälkeen - auttaa tosi tehokkaasti purkka! Erilaisia purkkapusseja lojuu jokapaikassa ja kaikkien takkejen taskuissa. Saa äkkiä suuhun jos alkaa makea himottaa. Muutenkiinhan niitä on hyvä aina syömisen jälkeen pureskella :)

Moni on jo ehtinyt sanomaan, että miks siun pitäis hoikentaa, kun et oo ees mikään lihava? Nii, en ollu, mutta uhkaavasti niitä kiloja vaan on kertynyt. Ja kaikki tuohon vatsan seutuville, mikä tekee olon tukalaksi ja se on ahdistanut jo pidempään. Kiva huomata aina vaatteista että "aijaa, tääkään ei enää mahu päälle..."

Halusin ottaa askeleen taaksepäin, ennenkuin tilanne riistäytyy käsistä. Uskon että mitä enemmin miulla olis tiputettavaa, niin sen vaikeempaa se olis.

Tuo "normaalipaino" käsittää aika monta kiloa... Miun mittaisella ihmisellä(164cm)normipaino on 50-67kg. On huima ero painaa lähelle 50 kiloa kun lähellä tuota 67. Normaalin painon rajoissa ollaan siis koko ajan oltu, olotilassa on vaan tapahtunut huima muutos! :)

Tsemppiä kaikille "uuteen elämään", ihanaa huomata että moni on saanut tuloksia aikaan tällä!

LauraK kirjoitti...

VAU!!! Mahtava tulos!

Mä en oo joulun jälkeen saanut aikaan muuta kuin mahdottoman ahdistuksen läskeistä ja satunnaista karppailua. Nyt menossa jo viikko ihan hunningolla, kun olin kipeä ja en ole saanut itseäni niskasta kiinni.

Lähetäs vähän jotain itsekuria tänne virtuaalisesti, jookos ;)

Anonyymi kirjoitti...

huippua. vois iteki koittaa, haluis tuon uhkaavasti kasvavan pömppiksen pois!! Ja niin, ihana tunnelma välittyy viimesestä kuvasta. <3
-Iipu

Anonyymi kirjoitti...

Miekii sanon vielä kerran vautsi! :) Se kiinnostaa että mitä sie sitten syöt esim. kahvin kanssa iltapäivällä tai illalla iltapalaksi?
T. Johanna K.

Rouva V kirjoitti...

Siis UPEETA!!! Mä koitan saada 5kg. pois mutta nyt on lipsunut kun oli ystispäivä... :/

Kerrothan mulle, mitä kaikkea SAAT syödä ja syöt? Kiitos tosi paljon kaikista vinkeistä!! <3

Pikku-Pihlajan Merja kirjoitti...

Miulla on kai helppoa siinnä suhteessa että en oo kovinkaan noitten makeitten leivonnaisten perään. En tykkää pullasta enkä kekseistä mitenkään erikoisesti, joten ne oli helppo jättää.

Millekkään ei oo siis ehdoton EI -se on miulle helpompi niin. Makaroonilaatikkoa tein iltaruuaksi, tummista makruista, ja otin sitä itekkin n. desin verran, ja ison läjän keitettyä hernemaissipaprikaa,vihannessekoitusta ja kuullotettua kesäkurpitsaa ja parsakaalia. Ja päälle kökkö raejuustoa. Hyvää, ja maha tuli täyteen ihan samalla tavalla jos olisin syöny täyen satsin makrulaatikkoa ketsupilla kuorrutettuna... Eilisiä kasviksia jäi niin paljon että saan niistä lisukkeet täänpäivän ruokaan.

En siis oo muuttanu tavallisia ruokia mitenkään, otan vaan vähemmin perunaa, riisiä, ja makaroonia. Täytän lautasen kasviksilla ja salaatilla. Se ei oo niin kuivan makuista kun luulis, mie tykkään ihan maullisestikkin.. Ja useesti myös teen jotain ruokaisaa salaattia, kanasta, jauhelihasta ja fetajuustosta tms. Kelpaa hyvin lapsillekkin.


JohannaK - Eilen esim. kahviaikaan(välipala aika) join sen kahvin ja söin rahkaa hunajalla ja pähkinöillä höystettynä, sekä puolikkaan appelsiinin.(tarkoitus oli syödä se kokonaan, mutta kaksi pientä verottajaa vei toisen puolikkaan) Ei ehkä parasta ihan kavin seurana jos on tottunut johonkii viljatuotteeseen. Välillä teen välipalaks kahvin kanssa herkkuvoileivän, ruisleipää salaatilla, kinkulla, kurkulla ja tomaatilla + sitruunapippuria.

Illalla oon koittanu olla syömättä hirveesti mitään klo 21 jälkeen. Se on ollu vaikeinta, kun yleensä silloinhan se syöminen vasta alkaa, kun saa penskat nukkumaan...

Juon teetä, vettä ja eilen söin yhen hapankorpun. Kyllä siihenkii tottuu, ekaks oli ihan hirveetä!Piehtaroin tuskissani tuossa sohvalla kun isäntä mussutti sipsejä! :D Voisi varmaan verrata tupakantuskaan? Pari kertaa oon joutunu lähtemään ulos, kun se illalla paistaa pitsaa itelleen :D

Nyt on jo paaaljon helpompaa, iltaruuan jälkeen syön jotain pientä, hedelmä, jugurtti, rahkaa, tai joku hapankorppupala. Ei muuta. Ja kun tarkkaan tunnustelee, niin ei sen iltaruuan jälkeen oo yhtään nälkä, tekee vaan mieli! Ja sillehän en anna valtaa!! :D

Teija kirjoitti...

Täältä kanssa onnittelut hienosta urakasta!!! Tämmösiä postauksia on kiva lukea, luovat itsellekin uskoa painonpudotuksen onnistumiseen!

Mervi kirjoitti...

Hienosti olet kyllä saanut painoa pudotettua! Minäkin sain samaisella "dieetillä" n. puolessa vuodessa tuon 11kg pois. Ja siinä olen pysynyt kohta puoli vuotta. Tuntuu hyvältä kun vaatteet eivät enää ahdista ja oma peilikuvakin miellyttää paljon enemmän kuin aikaisemmin. En ole ollut ehdoton ruokavalion suhteen, mutta esim pastan olen vaihtanut tummaan/ruispastaan, riisin täysjyväriisiksi ja perunaa meillä syödään melkoisen vähän nykyään. Täysjyväruisleipää syön jonkun verran, ihan jo kuitujen takia. Salaatit on hyviä, samoin kasvikset. Parsa- ja kukkakaali keitettyinä jauhelihakastikkeen kera on herkkua :)! Ja suklaatakin syön... varmasti vähemmän kuin ennen, mutta ei kaikesta voi luopua. Pitää vain pitää kohtuus kaikessa! Syöminen on kuitenkin niin suuri elämän nautinto ettei itselleen pidä olla liian ankara.

Tsemppiä kaikille kevääseen :)!

MariaJ kirjoitti...

Onnea 11 kilon pudotuksesta! Meilläkin on karpattu, pasta, riisi ja leipä jätetty pois ja olo on kummasti keventynyt. Välillä on vähän herkuteltu. Kolme kuukautta ja -5 kiloa. Olen tyytyväinen :)

Miia kirjoitti...

Oi, upee pudotus! Täällä kans karppaillaan ja nyt on pudonnut n. 5kg 3.1. jälkeen. Paremminkin ois voinut pudota, mutta ihan jees ;)

tiinamerike kirjoitti...

Onnea hienosta pudotuksesta. Täällä kanssa sama projekti meneillään ensimmäistä kuukautta. Mutta jo nyt tuntuu olossa ja vaatteissakin. Ihanan kannustavaa lukea näitä sinun saavutuksiasi.
Ja upeita kuvia sinulla täällä blogissa.