torstai 27. lokakuuta 2011

Kiitos -

kommenteistanne edelliseen lattiapostaukseen!

Nään jo sieluni silmin kuinka ihana siitä tulee, ja kuinka kodikkaaksi ilme muuttuu.
Vinkit puulattian käsittelyyn oli kanssa tosi tervetulleita,
vieläkun pääsisi livenä jossain kattomaan että miltä ne oikeesti näyttää eri aineilla käsiteltyinä.

Eihän tuo tietysti oo mitään ihanaa leveetä lankkua,
mutta puuta kumminkin.
 Ja uskon että joku tuommonen käsittely saisi ihmeitä aikaan.

Olihan tuo jarrutteleva osapuolikin käynyt kommentteja lukemassa, ja mutisi jostain blogimanipuloinnista... Mitä se semmonen on?! ;)

Hih!

Lastenhuoneessakin on laminaatin alla puulattia, mutta meijän makkarissa ei.
Siellä on jostakn syystä muovimatto.
Mutta jos saan muualle puulattiat, niin lupaan kestää nurkumatta makuuhuoneen laminaatin,
(ainakin vähänaikaa)
vaikka ihan hirveä se onkin.Kohta se olisi taas yksi viikko paketissa.
Arjen pyöritys imee suurimmat voimat - huusholli on usein semmosessa kuosissa että
vois vaan alkaa itkemään.

Sängythän täällä ei oo ikinä pedattuina eikä vaatekaapit järjestyksessä,
mutta välillä tuntuu että tästä torpasta on kaikonnut viimeisetkin järjestyksen ja siisteyden rippeet.

NO, nyt on näin ja eihän se maailmaa kaada.
Sitäpaitsi ensiviikolla puhaltaa taas mukavat uudet tuulet kun aloitan kuukauden työharjoittelun -


Siitä tulee kivaa!12 kommenttia:

Minna kirjoitti...

Voih, kuule niin on täälläkin paikat aivan huiskin haiskin, paitsi sillon kun kuvailen blogiini :O) Sängyt on AINA petaamatta ja kaapit sekaisin ja vaatteita on siellä täällä! Älä huoli niistä, kaikki asuu niinkun asuu ja aina ei tarvi olla niin prameeta ;O) Se on elämää kun jää esim sänky petaamatta tai tiskiä on keittiössä!! Elämästä pitää ottaa kaikki irti, eikä vaan siivota ;D Ja hei, sä sait postauksellas pyörtämään mun ajatukset laminaatista puulattian päälle, siihen tulee nyt vaan uudet sävylakat, kiitos sinun :D <3<3

Terkuin,

Minna

AnnaW kirjoitti...

Hiukan myöhässä kommentoin lattia-asiaa, sillä löysin tänne juurikin nyt! Vanha lautalattia on kolhuineen päivineen todella kaunis ja ennen kaikkea yksilöllinen. Me asutaan 90 vuotta vanhassa talossa ja kesällä tehnytkin yläkerran 60-luvun muovimatot irti ja maalattiin alta löytynyt lautalattia suoraan vanhan maalin päälle. Muovimatto- ja korkkilattiakerroksia oli jokunen ja kiinnitykseen käytetty pieniä nauloja. Lattiassa on siis noin miljoona pientä naulanreikää ja se on meidän mielestä vain hauskaa. Kannattaa maalata pellavaöljymaalilla, esim. Uulalla on sellaista. Betoluxia ei kannata käyttää, sillä siinä on akrylaattia, joka ei hengitä lainkaan, kuten vanha talo vaatisi. Tällainen esimerkkilattia löytyy osoitteesta aamuomenatarhassa.blogspot.com. Lämpimästi suosittelen miehen ylipuhumisen aloittamista:)

AnnaW kirjoitti...

Vielä lisään tuohon äskeiseen, jos haluat käydä kurkkaamassa meidän lattiaa, niin kesäinen lattiaprojekti löytyy elokuun 2 päivästä:)

koivukujanriikka kirjoitti...

Huomenia ! aivan ihania nuo vanhat ja uudetkin lautalattiat! nauti siitä:) ja kuinka mukava tunne se onkaan kun on paikat on saatu taas järjestykseen kun ne on ollu huiskin haiskin .. eihän sitä koko ajan voi olla tiptop, elämä saa näkyä. tervetuloa kurkkaan mun elämää vastavisiitille :)

Emma kirjoitti...

Onnea työharjoitteluun :))

bean emäntä - bea's kirjoitti...

Täällä taas pitkästä aikaa, kivaa!!

Hymyilytti niin tuo sun lattia-asiasi, kun meilläkin on just samat pohdinnat. Lakattu lautalatiia pitäisi hioa ja käsitellä toivottavsti ensi kesänä Meillä jarrumies lähti hommaan mukaan, kun toisen rempan myötä saatiin esille tosi järkkykuntoista laittiaa keskelle olohuonetta. Eli joskus pieni kiertoreitti voi suoristaa mutkia...)

Mukavaa viikonloppua!

Eeva kirjoitti...

Ihana heppakuva! Ja niin hieno nähdä "oikean" elämän merkkejä, petaamattomia petejä ja leluja lattialla...! Kyllä kaiken normaalin takaa näkee, että teillä on ihana koti! Tsemppiä työharjoitteluun!

Katri kirjoitti...

MItä manipulaatiota?? Tosiasioistahan täällä vaan kirjoitellaan!! ;D

Ja älä sure, koti on meilläkin ihan kamalassa kaaoksessa koko ajan, vaikka tuntuu, että jatkuvasti siivoan. Enhän mä muuta teekään?! Ihan turhaa hommaa tuntuu olevan. :/

Ihanaa työharjoittelua, varmaan kivaa!

Anonyymi kirjoitti...

Haitanneeko tuo, jos paikat on sikin sokin.Aikoinaan,kun tulin töistä,olin onnellinen lelujen tullessa vastaan jo eteisessä. Lapsilla oli ollut lupa ja mahdollisuus leikkiä.Tulee aika jolloin siivouksen jälkiä ei edes
huomaa,kun ei ole kuka sotkisi.Nauti
kun hiekka rapisee imuriin.Se on elämän merkki:)

Peppi kirjoitti...

Hih, hauskaa että jollain muullakin on sängyt petaamatta. Olen ollut varma, että kaikilla muilla (ainakin naapureilla) on ainä sängyt pedattuina...
Ja lattiasta - lankkulattia olis ihana maalattuna tai kuluneena. Ihan sama. Laminaateista en tykkää, mutta pakko tepastella niillä.

Arja kirjoitti...

Oikein mukavaa viikonloppua<3

Lm kirjoitti...

Jatkan minäkin lattiateemaa vielä. Tuolla ylempänä kommentoitiin että Betolux ei hengitä. Ei varmasti, mutta vanhoissa lattialaudoissa on sen verran rakoja jotta ei haittaa. Uula on hyvä, mutta valitettavasti ei lattiakäytössä ollenkaan niin kestävä kuin Betolux. Ja kun niissä vanhoissa lattioissa on usein jo valmiiksi joku hengittämätön maali tai lakka, on aivan sama vaikka siihen vetää vielä yhden hengittämättömän kerroksen. Sitten jos hioo ne lattiat puhtaalle puulle asti on tilanne ihan toinen maalin suhteen. Ja siinä vaiheessa varmaan jo haluaa muuta kuin maalia. Esim. lipeää ja/tai öljyä joka jättää lattian kauniin himmeäksi. Lattiavahat on vähän ketkuja, vahan päälle ei voi enää myöhemmin maalata tai öljytä, ei nääs pysy vahatussa pinnassa. Aiheesta voisi jatkaa loputtomiin, koulukuntia on yhtä monia kuin on lattiantekijöitäkin : )