keskiviikko 14. joulukuuta 2011

Tontulle morsian


Meinasin hommata jouluksi meijän yksinäiselle poikamies tontulle morsiammen.
Tai siis hommasinkin - ketun.

En sitte tiiä että meinasivatko jatkaa ihan kaveripohjalta, vai syntyykö tästä mitään vakavampaa.
Toivottavasti tuo meijän tonttu ei muistele pahalla,
en vaan pysytynyt hillitsemään itseäni kun tuon oranssin otuksen näin...
Niiin -
meinasin mie sitten vielä arpoakkin!

Uskollisille lukijoille ja satunnaisille kurkkijoillekkin.
Tehtiin yhteistyötä Sateenkaarentaa haaveita ja unelmia Ilonan kanssa. Miun tekemät luistimet koreilee uusimman kirjan sivulla :) Ihana kirja on tämä Koti lehvistön varjossa. Kannattaa pukille vinkata jos tää vielä uupuu.

Ilona laittoi kiitokseksi useamman kirjan aikaisempaa tuotantoa, itselleni nappasin yhdet ja nyt sitten haluan arpoa teidän kesken nuo kolme kirjaa. Elämää valkoisessa puutalossa ja kaksi Villa Charme kirjaa. Kaikki Ilona Pietiläisen käsialaa ja aivan ihastuttavia opuksia!

Arvontaan on aikaa osallistua sunnuntaihin
18.12. asti.

Arpaonnea kaikille, muistakaa laittaa nimimerkki jos
anonyyminä osallistutte.

Nyt ei mainosteta otsikossa, etulyöntiasemassa ovat siis uskollisimmat lukijani ja ahkerammin kurkistelijat koska arvonta aikaa on vaan neljä päivää. Toki muutkin osallistujat ovat enemmin kuin tervetulleita :)

Olisi ihanaa lukea että minkä asian muistatte parhaiten lapsuuden jouluista?
135 kommenttia:

Hanna kirjoitti...

Tuo kettu on vaan niiiin ihana <3 Siitä tuli riitaa heti niinkuin kaupalla arvelinkin. Nyt se on "iskän" ja majailee rautasängyssä kaikkien ihasteltavana.

Paras muisto lapsuuden jouluista on yhdessäolo, tontun tuomat aamuyllärit ja hämyiset aattoillat.

Maiju kirjoitti...

Hiih, osallistun arvontaan! Lapsuuden joulusta muistan ainakin nyt ensimmäisenä ne ikuvanhat joulukuusenkoristeet, joita vuodesta toiseen ripusteltiin kotikuuseen, siis etenkin sellaisen metallinpunaisen sydämen, jossa oli muovinen ripustuskierukka ja siinä luki Hyvää Joulua :)! Ehkä jotain muutakin tärkeää on jäänyt mieleen, mutta tämä nyt näin ekana.. ;)

Anonyymi kirjoitti...

Täällä ahkera kurkistelija osallistuu arvontaan! Ihanin joulumuistoni lapsuudestani on aattoaamun tunnelma; kuusen kimallus ja yöllä puuhellassa paistetun kinkun tuoksu ja ihana lämpö. Tunnelma oli taianomainen!<3
MMK

Anonyymi kirjoitti...

Mukana mukavassa arvonnassa =)

Muistan lapsuuden jouluista tuvan hämyisen tunnelman kynttilöiden ja kuusenkynttilöiden luodessa tunnelmaa, vanhat jouluiset tonttujulisteet, sekalaiset kuusenkoristeet, kinkun tuoksun, luumurahkan ihanuuden, joululaulut radiosta ja Noita Nokinenän kuunnelmat!

Hyvää joulunalusaikaa!!

-Kirsikka-

piia kirjoitti...

Lapsuuden joulusta muistan kun vietetiin joulua mummolassa... se mummolan tunnelma <3

Minulla on yksi Ilonan kirja, pari vuotta sitten ostin sen itselleni joululahjaksi. Ihana arvonta ja palkinto, ilman muuta osallistun!!!

Katri kirjoitti...

Ihana arvonta - mukana! :)

Parhaat muistot liittyy tunnelmaan. Aattoaamun lastenohjelmat ja se kipinöivä jännitys, että sai ajan kulumaan iltaan, kun pukki tulee... Se odotus ja ikkunoista kurkkiminen, se oli parasta. :)

Anonyymi kirjoitti...

Hei! Lapsuuden jouluissa parasta oli odotus! Aika kului niin hitaasti ennen joulua. Voi, kun voisi vähän hidastaa tuota ajan kulumista nyt aikuisena..Ne joulut, jolloin oli paljon sukua ympärillä, ovat jääneet myös erityisesti mieleen.
Arvonnassa mukana siis,
Taina72

tanni kirjoitti...

hirmu hieno kaveri tonttupojalle :D

lapsuuden joulumuistoissa;
Jouluun kuului mummon läsnäolo, mummo toi tullessaan läheisyyden ja lämmön..<3

Anonyymi kirjoitti...

Täällä myös osallistutaan arvontaan!

Lapsuuden jouluista muistan yhdessäolon serkkujen ja suvun kanssa. Mummo oli kovasti nähnyt vaivaa lasten ja lastenlasten eteen. Suuri joulukuusi, joka saatiin koristella ja aito jouluntuntu... Niistä olen ikuisesti kiitollinen rakkaalle mummolleni! <3
-Nuottaruoho-

Hanna kirjoitti...

Osallistun arvontaan :)
Ihanin lapsuudenjoulumuistoni on kun tapaninpäivänä mentiin papan hevosen kyydissä tapaninpäiväajelulle. Se on sellainen asia mitä joulussa edelleen kaipaan.

Annika kirjoitti...

Lapsuuden jouluissa oli ihaninta aika mummolassa hyvän ruuan ja mukavan tunnelman äärellä. Tietysti ne lahjatkin tuntuivat lapsena kivemmilta kuin aikuisena.

Sinikkam kirjoitti...

Ihana arvonta! Mukaan siis minäkin. Jouluista mieleen on jäänyt varmaan parhaiten joulupukki, mutta näin varttuneempana osaa arvostaa eniten läheisten läsnäoloa.

Villasukka kirjoitti...

Arvontaan mukaan :). Lapsuuden jouluissa parasta oli ihan ehdottomasti yhdessä olo.

Cride -Kristallin hohdosta! kirjoitti...

Arvonnassa kanssa mukana. Jouluaatto ollaan aina vietetty suvun parissa maalla äitini vanhassa kotitalossa. Mieleenpainuvin hetki oli se kun ihmettelin kun pukilla oli aivan samanvärinen oranssinen villapaidan kaulus kuin meidän iskällä. Siinä meni pienen prinsessan uskomukset joulupukkiin :)

Anonyymi kirjoitti...

Kuulun vakkarilukijoihisi, vaikka harvoin kommentoin (anonyyminä). Tykkään kovasti kuviesi tunnelmasta.

Lapsuusjouluista muistuu ekana mieleeni jännitys. Koko se kihisevä olo ja ihana tunnelma. Joulu oli vuoden paras päivä. Joulurauhanjulistus, jouluvieraat, aatonateria, jouluevankeliumi, kuusi, lämmin uuni, lumi ja pakkanen, kaikki.

sini

Virpi kirjoitti...

Arvontaan mukaan minäkin:-) Mummolaan satojen kilsojen päähän matkustaminen joskus 70-luvun puolella ja öljylampun valossa mummu ja ukki vastaanottamassa jouluvieraat... se sydämellinen vastaanotto<3

Pauliina kirjoitti...

Ahkera blogisi lukija ilmottautuu arvontaan! Aina ei vaan kerkeä merkkiä jättäämään..mutta monta vuotta seurannut blogiasi :) Lapsuuden joulumuistoja..hmmm...lumiukko elokuva..joka joulu ja sama aika...sama perinne jatkuu nyt omien kanssa :D

-Pauliina 29v.

Niisku kirjoitti...

Arvonnassa mukana:)

Lapsuudessa jouluaatto tuntui kestävän ikuisuuden. Aamulla syötiin riisipuuroa ja katsotiin lastenohjelmia. Puoleltapäivin käytiin saunassa ja pukeuduttiin hienosti. Sitten alkoi illan odottaminen ja vatsan pohjassa kihelmöi mukavasti. Meillä ei käynyt joulupukki vaan lahjat tuotiin alkuilalsta kuusen alle. Illalla syötiin karkkia ja pelattiin uusia pelejä uudessa yöpaidassa:)

Annukka kirjoitti...

Mukana arvonnassa!

Lapsuuden jouluista muistan parhaiten pitkän, kiireettömän ja maistuvan joulupäivällisen, joka pienestä lapsesta tuntui käsittämättömän pitkältä.. ja kai se tuntui, sillä sen jälkeen alkoi totinen joulupukin odotus! ;)

Eiju kirjoitti...

Lapsuuden jouluista muistan kihelmöivän jännityksen, joka huipentui joulupukin tuloon...pelkäsin joulupukkia :). Ihanaa Joulun odotusta sinulle!

Anonyymi kirjoitti...

No miehän oon tietysti mukana :)

Lapsuuden jouluista muistan aamusaunan ja isän saunavastan tuoksun, sen miltä kinkku maistui aamulla suoraan uunista ja kauniin hautausmaan kynttilöineen. Sitten tietysti sen jännityksen että milloin pukki tulee!

T. Johanna K.

Anonyymi kirjoitti...

Mukana arvonnassa!

Lapsuusjouluissa parasta oli tunnelma ja perheen yhdessäolo. Yksi joulu joulukuusesta löytyi suloinen pieni linnunpesä, joka sitten koristeltiin suklaanamuilla.

Ihailen aina aikaansaannoksiasi, niiden rinnalla kyllä kaikenmaailman mailegit kalpenee;o)

Joulumieltä!T:Pia

Heidi kirjoitti...

Mukana arvonnassa! Jo pienenä muistan tykänneeni hämyisästä kynttilänvalosta, keittiön ikkunassa "timantti"valot ja uuden värityskirjan värittäminen niiden valossa yömyöhään. Mieliin on myös jäänyt suvun yhteiset jouluateriat ja joulupukin jännuttynyt odotus, kunnes kuului koputus mummon keittiön ikkunaan... Ja kuinka mummo tykkäsi joulukuusesta niin, että kuusi oli esillä vielä tammikuun lopulla. =) Mukavaa Joulunodotusta!

Salla kirjoitti...

Ehdottomasti mukana arvonnassa. Itse muistan parhaiten kiireettömän koristelun ja eritoten kuusen tuonnin sisälle ja sen laittamisen jouluiseen asuun. Ja vaikka toki aattona oli ihana saada lahjoja, rakkaimmat muistot ovat yhteiset hetket perheen ja eritoten isovanhempieni kanssa, joista enää yksi on jouluja kanssani jakamassa...

Anonyymi kirjoitti...

Oikealla hetkellä osuin tänne kurkkimaan:) eli ehdottomasti mukana tässä ihanassa arvonnassa.
Lapsuuden jouluista on jäänyt mieleen ihana odotuksen tunne ja se,että sai valvoa pitkään.

-MammaS-

Anonyymi kirjoitti...

Tuo kettu on aivan ihanan näköinen!
Arvonnassa mukana minäkin.
-Nina-

Anonyymi kirjoitti...

Hei!

Säännöllisen satunnaisesti vieraileva. Kettu on ihq, meillä on ketun näköinen koiravanhus 14 ½ v. Lapsuuden jouluista on jäänyt mieleen kiireen loppuminen ja sitä myöten rauhoittuminen ja ihana tunnelma.

Lämmin tunnelma näyttää löytyvän myös kodistasi muulloinkin kuin jouluna. Tekemisen iloa! Nyyti

aiai kirjoitti...

Oi osallistun mieluusti arvontaan olenhan uskollinen lukija!

Ehdottomasti paras joulumuistoni lapsuudesta on se kuinka katoin aina aatonaaton iltana kotitontullemme jouluaterian takanreunalle nukenkalusteilla ja -astioilla kiitokseksi vuoden työstä. Aattoaamuna minua aina odotti pukinodotuslahja tontulta. Muistan saaneeni värityskirjan ja tussit, jotta minulla olisi tekemistä pukkia odotellessa.

Maija kirjoitti...

Ihana tuo kettu! Mukaan arvontaan, ehdottomasti. Yhtään noista kirjoista en omista, vaikka mieli niitä on niin kovasti tehnyt. Lapsuuden jouluista muistan kuusen, kuinka sitä yhdessä sisarusten kanssa koristeltiin. Mulla oli sellainen orava- pehmo, ja eräänä jouluna sain laittaa senkin kuuseen. Yöllä tuli kuitenkin Oskua ikävä ja piti hakea se viekkuun :)

Anonyymi kirjoitti...

Osallistun!
Mie muistan sen pukin odotuksen kun piti hyppiä ikkunasta toiseen kurkkimassa. Ja ensimmäinen joululahja jonka muistan, oli potkukelkka, ihan oma. Ja histamiini oli miun lemppari. :D
Sini

Heidi kirjoitti...

Kettu on just sen näköinen, että sen voi löytää just siun kotoa.
Aivan ihana, niinkuin se tonttukin.

Parhaita joulumuistoja on isovanhempien kanssa vietetyt joulut.
Joulupukin odotus ja arvuuttelu veljien kanssa, että kuka siellä parran takana mahtaa olla. =)
Ihanaa Joulua teidän perheelle Meke.
T:Heba

Peurankello kirjoitti...

Mukana, kiva musiikki, kun pikku-Inkiväärikin tuossa heiluu musiikin tahtiin:) Lapsuuden muistoista joulusauna mummilassa, jäälyhtykuja saunalle ja ihana vasta sulatettuna, sauna tuoksuu kesälle ja ulkona pakkanen paukkuu!

Anonyymi kirjoitti...

Arvonnassa mukana :) Lapsuuden jouluista jäänyt mieleen kun sai jouluyönä valvoa pitkään katsottiin lahjaksi saatuja vhs-videoita siskon kanssa tai luettiin lahjakirjoja ja syötiin suklaata. Seuraava päivä meni pyjamisissa hiihdellen ja lastenohjelmia katsellen. Ja aina, vieläkin, jouluaattoon kuuluu iki ihana lumiukko lastenohjelma. t. Heidi P.

Emppu kirjoitti...

Ahkera kurkistelija täälläkin.
Joulumuisto, joka hiipii mieleen lapsuudesta on aattoaamun taianomainen tunnelma, kun kömmin yläkerrasta alakertaan. Olohuone, joka oli jäänyt aivan hyrskyn myrskyn edellisen illan joululahjavalvojaisten jäljiltä oli siisti, pöydälle oli ilmestynyt punainen liina ja tonttuja, joulumusiikki soi ja joulustressissä murissut äitini hymyili ja toivotti taianomaista jouluaattoa. Vieläkin karvat nousevat pystyyn ja kylmätväreet kulkevat pitkin selkäpiitä, kun ajattelen tuota.
-MiLi-

SuSu kirjoitti...

Ihana kettu, oiva pari tontun kanssa <3

Yritän arvonta onnea ..lapsuuden jouluista muistan kiirettömyyden, kuusen koristelu, hyasinttien tuoksu ja mummolassa käynnin <3 Tietenkin myös kuinka siskojen kanssa odotettiin joulupukkia ja masussa asti jännitti :)

susanna kirjoitti...

Heipati-hei!
Muistoissa siitää yhä mummun valmistama jouluruoka jota yhdessä suvunkanssa syötiin. Ruuan jälkeen jännitettiin milloin se pukki kurkkaa ikkunan takaa ja tupsahtaa sieltä sisään. =) Isommat serkut tekivät meille vähän nuoremmille jekkua ja kävivät tonttulakkeineen ikkunantakana kiusoittelemassa ja hihittivät sisääntullessa kun me pikkutyttöset olimme tohkeissaan tontuista...

SilverHeart kirjoitti...

Mukana arvonnassa :)

Joulu on koottu perinteistä, tunnelmasta ja kiirettömästä yhdessäolosta.

Jännityksen tunnemuistot säilyy sydämessä vaikka ei enää lapsi olekaan.

Hyvää joulunodotusta!

Anonyymi kirjoitti...

Heippa! Kivan kaverin tonttu sai tykkää varmasti:) lapsuuden joulun aamupiirretyt oli kyllä ihania..siihen aikaan kun ei oikeastaan muuta lastenjuttuja tv.stä tullut kuin pikkukakkonen.ja nukkumatti;)uskollisena kurkkijana osallistun arvontaan..jouluntunnelmaa toivottaa Jaana

Virve kirjoitti...

Hei!

Ihana kettu ja tonttu:)
Olen mukana arvonnassa!

Parasta lapsuuden jouluissa oli se tunnelma kun odottaa joulupukkia saapuvaksi. Tietenkin myös joulukuusi ja itse joulutunnelma ovat hyvin mielessä.

Kaikula kirjoitti...

Mukana arvonnassa! Blogisi on ensimmäinen, jota vuosia sitten aloin seuraamaan. Tämä on edelleen suosikkini ja on ollut ilo saada kulkea mukana. Lapsuudenjouluista muistan tuoksut, tunnelman, puhtaan kodin ja jännityksen perhoset vatsan pohjassa aattoaamuna. Niin ja joka jouluisen yhteisen suuren palapelin rakentamistalkoon suklaata mutustellen. Tunnelmallista joulua!

Arja kirjoitti...

Lapsuus jouluista mieluisin muisto on kun tepsuttelin pikku jaloilla hangessa ulkosaunaan:-))

Mukana ehdottomasti!!

Maisa kirjoitti...

Kettu on kiva kaveri tontulle! Pitkään on jo blogisi ollut blogini sivupalkissa suosikkina ja säännöllisesti olen täällä käynyt ihastelemassa.
Lapsuuden jouluista muistan parhaiten sen kun aattoaamuna pääsimme koristelemaan kuusta ja tietenkin myös lahjat.

Intianminttu kirjoitti...

Minkähän niistä muistoista valitsisi tänne? Ehkä ihanin tämä muisto ei ole, mutta tavallaan hauska. Uskoni joulupukkiin lopahti yhtenä jouluna istuessani pukin edessä lattialla lahjoja odottelemassa. Katse osui pukin punanutun alta pilkottaviin housunlahkeisiin. Tunnistin ne naapurinsedän "kalanruotokuvioisiksi housuiksi"! Mukana arvonnassasi tietysti!

Anonyymi kirjoitti...

Ihana kettu! Meidän kaupalla Teddykompanietin ketut menee aina kaupan. Symppis otus!
Niin ja arvonnassa mukana tottakai!
Kyllä oikeastaan parhaiten muistan jouluaattoiltapäivät, kun isän kans ajettiin Seinäjoelle paapan (ja myöhemmin mummankin) haudalle. Siellä oli aina kuoro esittämässä joululauluja yms. Nyt jos menisin, niin varmaan pillittäisin koko ajan..

~uku~ kirjoitti...

Minun parhaiten mieleen jääneet lapsuuden joulumuistot ovat valitettavasti kielteisiä, enkä haluaisi niitä muistella vaikka muistankin ne ikuisesti. Ei mitään kamalaa, mutta ikävää suorittamista, kellontarkkaa suunnitelmien toteuttamista otsa rypyssä. Sitä en oman perheen jouluuni haluaisi.

Olen sanonut ennenkin tämän, mutta tuskin haittaa jos toistan: sinun blogisi, Merja, on mielestäni kaikkien aikojen paras. Esikuvanani oot ja pysyt.

Juu, arvonnassa mukana.

Anonyymi kirjoitti...

Omasta lapsuudestani joulussa pidin eniten kiireettömyydestä ja äidin tekemistä jouluruuista, toki lahjatkin olivat mukavia :)
Mukana arvonnassa myös!
Miksu.

Outi kirjoitti...

Mukava arvonta, mielelläni osallistun! Minun parhaat muistot lapsuuden jouluista on se kun vanhemmillani oli aikaa olla meidän kanssamme. Heidän työnsä oli sillon sellainen, että olivat ennen joulunpyhiä töissä aamuyöstä myöhäiseen iltaan.

Mukavaa joulun odotusta!

Anonyymi kirjoitti...

Se ikuisuudelta tuntuva jännitys, kun odotettiin et tuleeko pukki...ja aina se kummasti ilmestyi juuri sillä aikaa kun isä kävi hoitamassa jonkin tärkeän asian ulkona.

Omatekemät, askarrellut joulukoristeet kuusessa on myöskin jääneet mieleen. Koulussa vanerista sahattu ja maalattu tonttutyttö, lankatontut, paperinen #rengasrimpsu", Suomenlippunauha...

-Nina

Susanna kirjoitti...

Herttainen pariskunta tuo tonttu ja repolainen :)

Kirjat olisi mukava saada meillekin, monesti niistä haaveillut. Omista joulumuistoista on vaikea valita tiettyä, mutta ehkä se kaikki yhdessäoleminen ja -tekeminen, joulusauna ja ne kaikki lastenohjelmat, joiden avulla jaksoi odottaa iltaa. Siihen aikaan lastenohjelmia ei tullut kuin harvoin, niin jouluna niiden runsaus oli aina ikimuistoista.

Piitu kirjoitti...

Hiphei, täällä yks uskollinen lukija :) ihanaa joulunodotusta <3

JohannaMaria kirjoitti...

Ihana arvonta! Osallistun ilman muuta. Elämää valkoisessa puutalossa miulla jo on mutta tuota toista kirjaa ei :)

Paras joulumuisto on ehdottomasti taianomainen tunnelma minkä joulukuusi viimeisteli. Myös joulupäivän kiireettömyys on painunut lähtemättömästi mieleen.

Ihanaista joulunodotusta Pikku-Pihlajalle!

JohannaMaria

Laura kirjoitti...

Heipsan, osallistun arvontaan mielelläni! Useasti kurkin, vaikka aina ei kommenttia jääkään...

Lapsuudesta muistan paljonkin ihania joulujuttuja, ei mikään niitä oikein voita, lapsuudenjouluja. Mutta jos jonkin mainitsisin, niin ehkä sen kuinka ala-asteikäisenä tein aikataulun päivän kulusta paperille, ja iltapäivällä ohjelmassa oli näytelmä, jonka esitin joko yksin tai yhdessä nuoremman isosiskoni kanssa... Oi niitö aikoja. :)

Kettu on supersöpö!

minttumaari kirjoitti...

Päällimmäiset muistot lapsuuden jouluista on mummolasta jossa iso suku kokoontui joulua viettämääm, oli paljon lapsia ja aikuisia. Jostain syystä on jäänyt myös mieleen miten kaunista kotona oli jouluisin, kun oli kuusi, kynttilät ja kaikenlaiset koristeet. Sitä tunnelmaa yrittää nyt omassakin kotona tavoitella.

Idaleena kirjoitti...

Oi että olisi ihana voittaa <3

Lapsuuden kultajoulut tuovat mieleen koko perheen koolla (nykyisin näkee aivan liian harvin sisaruksiaan!) laulut ja leikit yhdessä sekä tietenkin joululahjojen odotus.. :)

-Idaleena
Idaleenas@gmail.com

Anonyymi kirjoitti...

ihana kettu :) ja mukana arvonnassa
-sinikka p-

Pirjo kirjoitti...

Onpa suloinen kettu ja tähän arvontaan täytyy kyllä ehottomasti ottaa osaa.

On moniaa mukavia muistoja lapsuuden joulusta, mutta yksi hienoimpia oli Tapaninpäivän rekiajelut tädin luona Nuijamaalla vanhan Saimaan kanavan varrella.

Ihanaa joulunodotusta!

Miia... kirjoitti...

Lapsuuteni jouluista muistan sen jännittävän tunteen, kun aamulla postiluukun tarkistettuani huomasin, että tontulle jättämäni kirje oli yön aikana haettu! Sekä tietysti joulupukin odotus ja pukin tuomat sukset. <3

Mukavaa joulun odotusta!

Ja arvonnassa mukana....

marikan kirjoitti...

Arvonnassa mukana...lapsuudesta muistuu mieleen montakin asiaa...iso kuusi tuvassa, noita nokinenän joulukuunnelma radiosta, jouluaaton kirkko ja monta monta muuta lämmintä muistoa...samanlaisia muistoja kun saisi omilla lapsille...

PikkuViuhti kirjoitti...

Arvonnassa mukana (ja kettu on ihana!) Lapsuuden jouluissa ihanaa oli joululaulut. Ne sellaiset hilpeät tonttuveisut ja joulupukille laulaminen "joulupuu on rakennettu..."

Villainen kirjoitti...

ui, ompas ihana kettunen, söpönen pari on kyllä:) mukana arvonnassa minäkin:)

Anonyymi kirjoitti...

Aaton jännitys ja äidin touhut. Kinkku oli paistettu ja se ensimmäinen suupalanen.. nam!
t. Hellu

vesirotta kirjoitti...

Osallistun ehdottomasti :) Jouluissa sama asia on ihaninta, kuin lapsenakin, eli herätä yöllä ja tassutella itsekseni hiljaisessa kodissa vain kuusen valot seuranani.

Miia kirjoitti...

Mukana ollaan! Parasta oli jännitys ja äitin touhut. Aamuisin katottiin teeveestä jouluohjelmia ja äiti hääräs keittiössä. Isolla joukolla vietettiin aina joulua, nyt se on kutistunut viiteen ihmiseen.. Onneksi miehen kotona on isompi porukka kasassa :)

Elmiira kirjoitti...

Arvontaan mukaan ja lapsuuden jouluista on jäänyt mieleen lastenohjelmat ja perheen kanssa yhdessäolo:)

Jaana kirjoitti...

Ihana ketturepolainen! Mä muistan parhaiten sen, kun serkkujen kanssa jännitettiin, että milloin ja miten joulupukki jättää lahjat ovelle :)

Pellavasydän kirjoitti...

Mukana arvonnassa. Lapsuuden joulusta muistoina tähän päivään kantaa ilo kahdesta joulusta. Ensin joulu oman perheen kesken ja sitten lähdettiin joululomalla mummolaan ja siellä kokoonnuttiin suvun kesken yhteen. Ja uusi lahjojen jako!

Anonyymi kirjoitti...

Muistan hyvin kuusen koristelun ja joulupukille kirjoittamisen. Tietenkin myös sen kauhean jännittävän odotuksen aattona.
Mukavaa joulua sinne ja varsinkin söötille kettu & tonttu pariskunnalle :o)

Anonyymi kirjoitti...

Lapsuuden joulusta muistoina kun mentiin aina maalle mummolaan, sain koristella papan kanssa kuusen ja suku kokoontui aatoillaksi pukkia odottamaan.
Mukavaa joulun odotusta sinulle!
-MINTSU-

Anna-Maija kirjoitti...

Mieleen on tainnut parhaiten tallentua kokonaistunnelma, kuten monella muullakin... Tuoksut, hämärä, kasetilta soitetut joululaulut, kuusen koristelu... Ihanaa joulua sinulle!

Katja kirjoitti...

Blogisi on edelleen yksi ehdottomista suosikeistani, ja siksi takuulla mukana arvonnassa. Palkintokin herättää erityistä mielenkiintoa juuri nyt :)

Minä muistan lapsuuteni jouluista parhaiten paukkupakkaset ja metriset hanget. Meillä oli ulkokoirana pystykorva, joka melkein joka joulu pääsi sisälle liian kylmän ilman vuoksi. Illalla yömyöhään sitten lähdettiin iltapissalenkille ja hankien välistä kurkittiin ihmisten joulutunnelmia.

Peppi kirjoitti...

Ihana kettu, eiköhän noista ainakin kaverukset tule ;)

Ja mukana arvonnassa! Mie muistan lapsuudenjouluista aaton sukulaiskierroksen, kun muut rauhoittuivat kotona, Myö kierrettiin kummit ja käytiin haudoilla. Illaksi mentiin mummolaan. Kun viimeisestä kyläpaikasta lähdettiin iltapimeällä ajelemaan kohti mummolaa, niin eihän siinä enää meinannut hameessaan pysyä, kun jänskätti niin kovasti, että onko joulupukki jo käynyt vai miten ;)

Kerttuli kirjoitti...

Heippa :) mukana arvonnassa minäkin, sulla on ihana blogi, ja varsinkin tykkään kaikista noista retrojutuista :)

Anonyymi kirjoitti...

Mukaan arvontaan :)
Lapsuuden jouluista mieltä on jäänyt lämmittämään aaton rutiinit ja tunnelma. Joulukirkon kristallikruunut ja joulupukin pelko. Tiettyjen koristeiden piti kotona olla vuodesta toiseen samassa paikassa. Hyvin vanha paperinen "juliste" oli aina keittiössä ja teini-iässä sekä minä että veljeni saimme hepulin, kun tuo risaiseksi käynyt kuva oli tullut tiensä päähän, eikä yhtenä jouluna enää ollutkaan esillä :) t. MinnaR

Anonyymi kirjoitti...

Minä mukana myös... Säännöllisesti käyn blogiasi lukemassa, vaikka en lukijaksi olekaan liittynyt...vielä :) Ihania juttuja sinulla!
Lapsuuden jouluista parhaiten jäänyt mieleen kuusen tuoksu ja piparien leivonta, niitä ilman ei tule joulua.

T:MJK

Anonyymi kirjoitti...

Ehdottomasti mukana! Jouluissa parasta on aina ollut perheen yhdessäolo, kiireettömyys ja rutiinit. Kuusen koristelu, joulusauna, kynttilät, lahjat, jouluruoat, tuoksut, siis kaikki! Blogisi on ihana!

T.TR

Anonyymi kirjoitti...

Arvonnassa mukana :)

Lapsena piti aina aattona joulukuusen koristelun jälkeen käydä peilailemassa itseään punaisesta kuusenpallosta. Naama näytti hassulta :)

T. Anni

Anonyymi kirjoitti...

Täällä kurkkija haluaa mukaan arvontaan :)

Lapsuudesta muistan parhaiten, kuinka tunnelmallinen ja "jouluisa" meidän joulu aina oli. Äiti teki hurjasti töitä, jotta meillä oli joulu!
T: Sari Hannele

Anonyymi kirjoitti...

Täällä innokas lukija, joka on jo pitkään ihaillut blogiasi. Lapsuuden jouluista on jäänyt mieleen se, kun kokoonnuttiin porukalla mummolaan ja sinne joulupukki sitten tuli ja voi sitä jännitystä.. :-)
T: Sanna

Vianna kirjoitti...

Lapsuusjouluista päällimmäisenä mieleen on jäänyt se huikea aattoillan jännitys.

Inka kirjoitti...

Osallistuisin ihanaan arvontaan :)

Parhaiten muistan lapsuuden jouluista ruokien tuoksun ja kihelmöivän jännityksen jouluaattona. Se päivä oli niiiiin pitkä!

Anonyymi kirjoitti...

Mukana ihanan blogisi arvonnassa 1 arvalla... Mukavaa ja tunnelmallista joulun odotusta =)

- Sannuska -

sanna.maatta@telemail.fi

Anonyymi kirjoitti...

Yksi parhaista lapsuuden joulu muistoista on, kun menimme kesämökiltä mummolaan reessä jota moottorikelkka veti. Oli niin mahdottoman kylmä, että äiti kääri minut ja pikku veljeni vällyihin niin että vain nenänpää jäi näkyviin. Joulupukki kävi ja kotimatka olikin hiukan haasteellisempi, koska kaikki ihanat lahjat oli saatava myös vällynlämpimään Lapsuuden joulut olivat aina niin kiireettömiä, mistä sen rauhan löytäisin? Joulundotus terkuin Satu Reinikainen

kukkakeiju kirjoitti...

tääkin tahtois osallistua! blogia seurannut jo kauan. kommentit vaan jää aina tekemättä, blogeihin kun ei tuo pikkutaapero anna kauheesti mamman aikaansa tuhlata.. mut sun blogi on ehdottomasti yks lemppareista, etenkin käsityöt!!

lapsuuden jouluista muistan vierailut sukulaisten luona, jouluaattona lähettiin muutama talo isän kanssa kiertämään! siinä oli oma tunnelmansa :D

Anni kirjoitti...

Mukana täältä lumettomasta lounaastakin! Kodikasta blogiasi olen seurannut Blogilistalla jo hyvän tovin, pari vuotta ellei pidempäänkin..
Lapsuuden jouluista muistan ainakin sen, miten meillä joulukuusi oli lähes joka vuosi johonkin suuntaan kallellaan, vähän vinossa aina, ja koristeita oli vaikka kuinka:-)

Anonyymi kirjoitti...

Anonyyminä jo pitkään seurannut blogiasi ja mukana arvonnassa.

Lapsuuden jouluista päällimmäisenä mielessä yhdessäolo ja kiireettömyys sekä mummulakäynnit :)..

-Eveliina, Oulu

Hanne kirjoitti...

Lapsuusjouluissa parasta oli (nyt ajatellen ainakin) että mummo oli aina yötä meillä, samoin se että toisen mummon ja ukin luokse lähdettiin aina aattoiltana käymään. Eihän sitä silloin niin paljon ehkä arvostanut mutta nyt kun niin ei voi enää tehdä niin sitä kaipaa.

Kopsasin muuten ihan ilman lupaa tuon ihan mahtavan idean laittaa jouluvalot tuollaisiin pieniin lampunvarjostimiin. Ihanat!

Anonyymi kirjoitti...

Täälläkin yksi kurkkija joka aina odottaa uusia ihania päivityksiäsi.Nyt odotellaan ensi kertaa joulu kolmen hengen perheenä, kun pikku poikamme täyttää vuoden, ja saa toivon mukaan itsekin syödä jouluruoat rauhassa. Viime jouluna odoteltiin vielä synnärille lähtöä:) Tunnelmallista Joulun aikaa! T:Vimpula

Pia kirjoitti...

mukana! =D Hmm... lapsuudenjouluista muistan, että kun joulurauha julistettiin saimme sulkea yrityksemme ovet.(juu, olin vanhempieni mukana töissä!) Sit kiersimme tuttavaperheet ja menimme kotiin ja vasta silloin kannettiin kuusi sisälle. Äiti toohotti ruoan kanssa ja isä laittoi kuusen jalkaan ja nukahti aina sohvalle! Oli siinä sit pikkulikalla jännittämistä et koska päästään syömään ja illan pääasiaan LAHJOIHIN! =D

Anonyymi kirjoitti...

Mukavin lapsuuden joulumuisto liittyy kankaisiin tonttutauluihin jotka teipattiin seinälle joulusiivojen jälkeen:)

Ihana kettu!

-Miikku

karhuemo kirjoitti...

...muistan aamusaunat ja sohvilla löhöilyn. Kiireettömyyden ja aina oli lohta meidän joulupöydässä kinkun tilalla.

karhuemo

ttterhi kirjoitti...

Odotus ja se kipristely vatsanpohjassa, koska pukki tulee??? Se kysyttiin varmaan kyllästymiseen asti äidiltä ja mummulta. Toivon että lapseni voivat tuntea tuon saman ihanan odotuksen, ja että minä pystyn tarjoamaan heille ihania muistoja, mitä aikuisena muistellaan.

Anonyymi kirjoitti...

Lapsuuden jouluista muistan parhaiten sen JÄNNITYKSEN ennen pukin tuloa.. olisi ihanaa voittaa vähän joululukemista!

*Minna* kirjoitti...

Joulukalenterin viimeinen luukku ja telkkarin lastenohjelmat. Makoilin sohvalla yöpaidassa ja jännitin iltaa :)

Kerran minulla oli hieno tarrakalenteri, jossa oli sellaisia "pulleita" tarroja. Annoin kaikkien tarrojen olla paikoillaan ja kun avasin viimeisen luukun, niin halusin paketoida tarra-arkin itselleni joululahjaksi. Tarra-arkki sekoittui jostain syystä ryttyisten joulupapereiden sekaan ja meni leivinuunin tuleen roskien mukana. Voi sitä surua, kun tarrat, joita olin koko joulukuun säästellyt, katosivat kokonaan :´( Silloin oli pienellä tytöllä paha mieli...

Pääasiassa lapsuuden joulumuistot ovat kuitenkin iloisia :)

Anonyymi kirjoitti...

Hei.Aatto alkoi lastenohjelmilla ja kuusenkoristelulla.Muistan vieläkin niitä vanhoja kuusenkoristeita,joista yksi on koristanut omaa kuusta jo monena vuonna.Se kihelmöivä jännitys,että milloin se pukki tulee tuntui mahanpohjassa asti.Hyvää Joulua sinulle T:Anne.H

Anonyymi kirjoitti...

Täällä ahkera kurkistelija. :)
Muistan joulusaunan jännityksen, kun usein juuri silloin tonttu kävi tuomassa lahjasäkin eteiseen ja kuusenkoristelun aattoaamuna.
-Tiitu

Anonyymi kirjoitti...

tahtoo olla mukana arvonnassa!
LApsuuden jouluista muistan kun äiti kutsui meille(ja hakikin)kaikki tutut jotka olisivat muuten olleet joulun yksin. Hamaran tunnelman ja valon loisteen ja rauhallisuuden.. Paljon on ihania muistoja <3

-Satu-

Anonyymi kirjoitti...

Täällä huhuilee blogisi pitkäaikainen lukija. Haaveilen itsekin maallemuutosta ja hevosista...mutta, lapsuuden jouluista mieleen on jäänyt kaikki ne tunnelmat, tuoksut ja piiiitkä odotus ennenkuin lahjat jaettiin. Ihanaa joulunaikaa sinulle ja perheellesi ja päivittelehän blogiasi tiuhaan! :)

T. Tilda

pioni kirjoitti...

Enimpien joulukoristeiden esiin laittelu vasta aatonaattona, joulusiivojen jälkeen:)
Ja aattoaamun lastenohjelmat, sen jälkeen usein vasta joulukuusen koristelu.

Tanja kirjoitti...

Kuusen koristelu oli oma numeronsa kun oltiin ensin monet kerrat isälle sanottu JOKO tuot kuusen sisälle :)

Anonyymi kirjoitti...

Hei,
Villa Charme puuttuu vielä, muut joonkin. Joten mukana ollaan!
Rattoisaa joulunalusaikaa toivottelee Riitta

Anonyymi kirjoitti...

Hei,
ihana blogi sinulla ja ihanat kirjat Ilonalla. Toivottavasti onni potkii!
terveisin Turun Tiina

Anonyymi kirjoitti...

Heipparallaa ja mukavaa joulun odotusta! Mukaan arvontaan tahtoo Saara.S.

Marjut Ahlqvist kirjoitti...

Kokeilen arpaonneani.
Hyvää joulua siulle ja koko poppoolle!

Anonyymi kirjoitti...

Hei! Osallistun arvontaan.
Kuusen haku reissut ja kuusen koristelu on jäänyt lapsuudesta mieleen.Nyt koitan samoja perinteitä mitä lapsuudessani oli touhuta omien lapsieni kanssa.Toivottavasti hekin jatkavat samoja perinteitä aikanaan omien lapsiensa kanssa.
Kiitos kauniista ja idea rikkaasta blogista,luen sitä aina innolla.
Jännittävää joulun odotusta koko perheelle!

-sarkku-

Linda kirjoitti...

Mukana ollaan! :)

Lapsuuden joulut mummilassa muistoissa ylipäätään..ja hullunhullun joulupukin odotuksen :) siis odotus hullu, ei pukki.

anskuu kirjoitti...

muistan kun joulupiirretyt piti katsoa aamusta alkaen,päivällä ruokailu ja illalla saunomista ja joulupukin vierailu.
Koko aattopäivänä oli jännittävä tunne:) Puolenyön aikaan kävelimme kotoa joulukirkkoon. aa.kallio(a)luukku.com

Sarppu kirjoitti...

Ihastuttava kettu, säännöllinen lukija olen, ihana blogi :) riemukasta joulun odotusta ja inspiroivaa tulevaa vuotta.

Katjaliini kirjoitti...

Mukaan arvontaan =)

Lapsuuden jouluista parhaimpia muistoja on kuusen haku reissut isän ja papan kanssa metsässä tarpomassa =)

Anonyymi kirjoitti...

Arvonnassa mukana :)

Parhaat joulumuistot liittyy tunnelmaan.. Kaikki oli niin jännittävää ja erikoista. Nyt se tunnelma alkaa löytyä taas, kun saa seurata omien lasten jouluriemua!

Hyvää Joulua kaikille! :)

Paula

Anonyymi kirjoitti...

Muisto lapsuuden joulusta...voi niitä on niin monia...
Mutta ehkä se rakkain muisto on joulupäivän aamukirkko!

Arvonnassa mukana, kiitos!

-Aikku-

Charlotte kirjoitti...

Vakkari kävijä täällä :) Osallistun mielelläni arvontaan. Minun joulumuistoissa on joulut maalla isovanhempien luona,paljon lunta ja pakkasta, taivaalla tähtivyö. Lämmin ulkosauna johon juostiin hankeen tallaattua polkua pitkin.
Charlotte

Anonyymi kirjoitti...

Osallistun!
Hurmaava tuo kettu-neiti. Ymmärrän miksi se veti puoleensa. ;)


Minttu, Espoosta

Désirée kirjoitti...

Lapsuuden joulumuistoista kauneimpana lienee mummolan joulu vanhassa maalaistalossa sukulaisineen ja perinteineen: pihasauna, joulumänty pirtissä ja joulupukit, jotka kulkivat aina kahdestaan, pelottavat naamarit, käännetyt turkit, tuohikengät.

Arvonnassa myös mukana. Jouluterveisin Désirée

Anonyymi kirjoitti...

Uskollinen anonyymi uskaltautuu mukaan arvontaan.

Lapsuuden joulumuistoista kaunein, edelleen käytössä oleva perinne, on jouluevankeliumin lukeminen perheelle ennen lahjojen jakoa: Taianomainen hetki täynnä odotusta, liikutusta ja kiitollisuutta.

Terveisin Ylvalii

MariLi kirjoitti...

Ennen joulua tuuletettiin mattoja ulkona,kauan ja hartaasti.Siivottiin koti kauniiksi.Aaton aattona laitettiin matot paikoilleen,samoin kuin kaikki koristeet ja tuotiin kuusi metsästä.Tervetuloa Joulu,sanoimme.Vaikka muistan kyllä äidin hiukan stressanneenkin, ja sitä en halua perinteeksi omaan jouluuni..Blogisi taustalla soi aina ihastuttava musiikki.Muutenkin mukava vierailla täällä!

Anonyymi kirjoitti...

Osallistun arvontaan, innokas kurkkija :) Lapsuuden Jouluista mieleenpainuvimmat päivällä saunominen, Jouluateria ja Joulupukin odottaminen hienoissa vaatteissa ja kiharretuissa hiuksissa :)

-Tonttutyttönen

SatuMaria kirjoitti...

Parhaita joulumuistoja ovat ne, kun pukeuduin tontuksi ja kävin ikkunan takana vilkuttelemassa ja heittämässä lunta pikkuveljeni ikkunaan. Se meni aina täydestä <3 Ne mummolassa vietetyt jouluaatot, voin vieläkin haistaa ja maistaa ne kaikki tuoksut ja maut, joita mummolan joulupyöydässä leijaili. Muistan, kun olin neljän vanha ja leivoin äitini kanssa karjalanpiirakoita. Sain yhtäkkiä idean viesä oravalle piirakkataikinaa, jotta oravakin voisi leipoa omille lapsosilleen piirakoita. Kävin länttäämässä pihamännyn runkoon taikinaa kourallisen :D Hauska muisto!

Satu-Maaria :)

SatuMaria kirjoitti...

Olen edelisellä kommentillani mukana arvonnassa :)

Satu-Maria

Anonyymi kirjoitti...

Täällä yksi vakituinen "kurkkijatonttu" haluaa mukaan arvontaan.Parasta lapsuuden jouluissa oli se kiireettömyys,jota ei lapsena ollut, vaan nautti aattoaamuisin pyjamassa lastenohjelmista ja joulurauhan julistuksesta, joka tuntui ihan järjettömän pitkältä, mitä se ei todellakaan ole.
Kurkkijatonttu-Hanna

Anonyymi kirjoitti...

Osallistun arvontaan.
Lapsuuden jouluista muistuu parhaiten mieleen ne samanlaisena toistuneet rituaalit (haudalla käyminen, jouluruoka, sauna, lahjat) ja suvun kanssa yhdessä oleminen.

t. anonyymi-Heli

Anonyymi kirjoitti...

Arpaonnea kokeilen minäkin.Aloin seurailla blogiasi silloin kun teitte
saunaremppaa. Lapsena oli ihana herätä aattoaamuna kinkun tuoksuun ja päästä maistamaan sitä.
Hyvää Joulua toivottelee Marjuska!

Miia kirjoitti...

Voi kun on niin kiirettä pitänyt että ihan mennyt monet blogipäivitykset ohi mutta onneksi nyt satuin huomaamaan tämän tässä kierroksellani. Lapsuudesta on jäänyt mieleen ne aattoaamut kun heräiltiin jännittyniéinä mitä tuleman pitää...Hyvää joulun odotusta! Siihen ei olekaan enää pitkä aika...

Anonyymi kirjoitti...

Hei, olen blogisi (vähintään) viikottainen lukija ja nyt inspiroiduin eka kerran kommentoimaan -

Lapsuuden jouluihin liittyy tukku asioita, jotka hoidettin lähes kellon tarkkuudella samaan aikaan ja samassa järjestyksessä. Ihana asia sekin nyt kun miettii!

Parhaiten kuitenkin muistan kuusenhakureissut. Traditioihimme kuului, että me lapset noutdimme isämme kanssa joulukuusen aina - äiti teki samaan aikaan kotona jouluvalmisteluja. Joulu ei tuskin olisi tullut, jos en olisi saanut olla mukana kantamassa kuusta sisään.

Iloista joulunalusaikaa sinulle ja perheellesi!

T. Minna

Anonyymi kirjoitti...

Arvonnassa mukana :)

Lapsuuden jouluista päällimmäisenä on jäänyt mieleen "ruotsalainen" joulupukki. Pukki jota odotettiin ja vähän pelättiin. Pukki joka ei puhunut, kun oli ruotsinmaalta. Jokuhan siinä oli, kun pukki ei voinut puhua. ;)

Lämmöllä myös muistelen jouluja, kun kaikki me serkut olimme yhdessä paikassa. Itse nyt vanhempana sitä vaan toivoo, että oma koti voittaisi kaiken sukkuloinnin/kiireen.

Nimim. Siilihiili

Anonyymi kirjoitti...

Ahkera kurkistelija arvonnassa mukana :) Lapsuuden joulusta muistan tuoksut, tunnelman, kiireettömyyden. Toki myös joulupukin odottamisen tuoman jännityksen. Rauhallista joulun aikaa toivotellen

JohannA

Anonyymi kirjoitti...

Kurkkija täälläkin!
Suloisimmista suloisin ketunpoika :) Lapsuuden jouluista muistuu mieleen kiireettömyys ja yhdessäolo sekä tietenkin joululahjat kuusen alla odottelemassa avaamista. Arvonnassa mukana viime metreillä...

-Riepula-

Anonyymi kirjoitti...

Mukaan arvontaan!
Lapsuuden jouluista on jäänyt mieleen jännitystä, kiherrystä, tuoksuja ja tunnelmia. Mummolan enkelikello, kuusentuoksu, touhuaminen koko suvun kesken, hautausmaa ja kynttilämeri ja paljon lunta, aina!
Paula:-)

Meän Satu kirjoitti...

Sulonen kettu :) Tonttu on varmasti ihan onnessaan ko sai kaverin :)

Arvontaanki osallistun :)

Lapsuuden jouluaatot (70-luvulla) vietettiin äidinäidinäitini luona Lapissa ja meitä oli silloin ylleensä n.90henkeä tuvassa :) Ja meitä kakaroita oli paljon ja aattona juostiin ikkunassa ko ootettiin joulupukkia tulevaksi :) Sitä ennen vintillä käytiin varkain sitä mielettömän isoa joululahjavuorta härppimässä :) Äidinäidinäiti kuoli jokunen vuosi sitte 94-vuotiaana että monet monet monet jouluaatot siellä vietettiin, eikä haitannu miesten kossurinki paitti se ihmetytti kakarana, miksi joulupukkiki maisto siitä kirkkaasta pullosta :D Ja joulupukkiki oli vuosia vuosia sama jolla oli mieletön porosta tehty turkkitakki päällä ja iso karvalakki ja mieletön parta ja iso porokello vyötäröllä ja tietekki semmonen käppyräsauva ja mahtavat turkiskengät jalassa, olihan se mahtavan näkönen jokseenki ihan pikkusen pelottavaki, mutta mahtava pukki aina oliki vaikkei punasta ollukkaan :)

Anonyymi kirjoitti...

Arvonnassa mukana! Olisipa kerrankin onnea. Ja lapsuuden jouluista parhaiten on mieleen jäänyt kinkun tuoksu, joka hiipii uniin aattona aamuyöstä.

Rva Q

Anonyymi kirjoitti...

Osallistuisin mieluusti arvontaan ja samalla kiitokset ihanasta inspiroivasta blogista!

Lapsuuden jouluissa ihaninta oli kuusen haku ja koristelu sekä odottava ja juhlallinen tunnelma.

-NSS

Lumikukka kirjoitti...

Lapsuuden jouluista muistan aatto-aamun rauhallisen tunnelman, kinkku tuoksui ja vatsan pohjassa tuntui odotuksen tuoma jännitys. Kattohirsiin ulottuva iso kuusi odotti koristeita... kuusen ja pipareiden tuoksu. Vanhat joulukoristeet, jotka uskollisesti laitettiin aina samoille paikoille. Kellotonttu seinäkellon reunalle, luistelevat lapset uunin päälle (tämä koriste on jo yli 50 vuotta vanha). Nyt laitan joulun omille lapsilleni ja toivon, että heillekin jää yhtä ihania joulumuistoja kuin minulle. Tunnelmallista joulua teidän perheeseen ja kiitos ihanasta blogista!

Anonyymi kirjoitti...

Osallistun arvontaan ;).
Lapsuuden joulut yhdessä olemisen taikaa. Ja äidin tekemät ihanat laatikot !
terv. Kirsukka

Maaka kirjoitti...

Harmi, taisin myöhästyä :/
Iloista jouluodotusta! :)

sateenkaarentaa Ilona kirjoitti...

Ihanaa joulua toivottamassa ja kiitos vielä ihanista luistimista, ne on niin kauniit!
Ilona

Anonyymi kirjoitti...

Hyvää Joulua!!
Joko arvonta on suoritettu?

terkuin Tonttu-tyttö