torstai 30. huhtikuuta 2009

Verannalta


Kesäkuosiin laittelin tuota meijän verannaa. Kovasti oottelen että saisi tuon kaapin sisälle ja telkun sinne sisään, ja sitten että pääsisi kattomaan sitä puusohvaa tuohon kaapin tilalle... :) Innostuksissani ompelin kesäisen tilkkupeitonkin jonka voi sitten laittaa siihen sohvalle.


Ostin ikkunoille vaaleanpunaiset pelargoniat. Ne menevät vielä näin keväällä, mutta kesällä tuo paikka on liian kuuma millekkään elävälle kasville. (lukekaa että "täällä asuu laiska puutarhuri joka ei jaksa kastella"...)



Olikin taas vaihteeksi kivaa tehdä tilkkupeittoa. Kaikki kankaat löytyi suoraa kotoa, ei tarvinnut mitään ostaa. Ja kun tulee kotikäyttöön, niin ei oo niin nökönuukaa saumojen yhteensattuvuuden, eikä muunkaan pilkunviilauksen suhteen :) Pääasia että yleisilme on miellyttävä.

Nukkekin pääsi vähän ulos kärryyttelemään, vaikka tappeluhan siitä syntyi, että kuka saa työntää...


Mukavaa VAPPUA teille kaikille!

keskiviikko 29. huhtikuuta 2009

Tavan jorinaa...

Täällä taas on ollut pieniä kiireitä, niinkuin aina maalla keväisin. Paljon ollaan oltu ulkona, siistitty pihaa ja tehty rästiin jääneitä hommia. Grillikausikin aloitettiin tuossa joku päivä sitten, kun oli mukava ja lämmin ilta.


Kävin eilen kirppiksellä, kun kuljin siitä ohi. Se on semmoinen kirppis että yleensä sieltä ei löydy yhtikäs mitään ostettavaa. Eilen mukaan tarttui kuitenkin tuo alempi emalinen kukkakulho, sekä tuo hassu vanha nalle. Tytöille löysin myös tosi hyväkuntoisen marimekon raitapaidan edullisesti.

Livinki-puodista mukaan tarttui pilkkuja... Pöytäliina ja greengaten pilkullinen kulho. Haaveena olisi saada pöydän ympärille kokoelma erilaisia vanhoja tuoleja. Kesäajaksi niistä ja räsymatoista syntyisi keittiöön semmoinen huoleton tunnelma... Muistin että meillä on yläkerrassa semmoinen tutuilta saatu vanha tuoli joka oli ruskea ja alta pilkotti kellertävä maali. Tarkemmin tutkittuani huomasin että ruskean ja keltaisen maalin alla oli vielä yksi kerros - VIHREÄÄ! :) Onneksi kaksi päällimmäistä kerrosta oli niin höllästi kiinni, että tunnissa ne oli rapsutettu irti. Nyt kokoelmassa on kaksi heleänvihreää ja kaksi ruskeaa tuolia. Kaikki erimallisia. Vielä kun löytäisi valkoisen jostakin.

torstai 23. huhtikuuta 2009

Venkkuja siellä...



ja Venkkuja täällä.


Näitä on nyt sitten ommeltu urakalla... :D



Hauskaa että vaikka kuinka teen samalla kaavalla, ja millilleen yritän ommella, niin kahta samanlaista ei saa tehtyä. Yksilöitä ovat, ja sitähän se käsityön perimmäinen henki on. Uniikkia ja omannäköistä.



Tämä kaksikko on valmis lentämään kotipesästä uuteen kotiin!



Vaak & Vaak

keskiviikko 22. huhtikuuta 2009

Komia poika...



oli meidän Apa herra. Vaatimattomasti oman luokkansa paras ja koko näyttelyn paras suomenhevosvarsa :) Piku sai kolme+ palkinnon, ollen myöskin ihan hyvä.



Ilma oli mitä mainioin ja oltiin tyttöjen kanssa mukana katsomassa. Ja onhan Apa Maisan oma varsa, niin pitäähän se omistajan mukaan päästä... Palkinnoksi Apa sai vähän rahaa, uudet siniset päitset, vitamiinia ja kaksi muhkeaa ruusuketta. Niin ja tietysti mainetta ja kunniaa :D



Tässä vielä pari kuvaa päivän tunnelmista.


Kotikampaamo


Ja puolet tukasta on mennyttä!
Voi helvata...
Aika taitavasti käyttää 2,5 vee saksia ja on saanut puolet päästä senttisiiliksi. Leikkasi itse ja tuli sitten sanomaan, "Äiti kato, onko nätti tukka?"

Joo on, ihan tosi nätti... :D

maanantai 20. huhtikuuta 2009

Täällä TUULEE!

Niin että meinaa tukka lähtee! Ajattelin kuivata pyykkejä, ja kiikutin aamulla lakanat ulos narulle.


Tässä tulos.

Huomatkaa myös ihanan harmaa tammenlehti matto taustalla. Ne ei siis maatuneetkaan yhdessä talvessa... Huoh. Siinnä sitä riittää pientä puhdetta ennenkuin nuo on haravoitu ja viety kompostiin.

Eipäs tuo riivattu tuuli niitä lennätä tuonne pellolle!



Täytyy vielä malttaa ennenkuin pääsee kunnolla kevätpuuhiin ulos.

Lappeenrannassa on keskiviikkona tamma ja varsanäyttely, johon osallistuu meiltä pari varsaa. Jännää nähdä mikä on meidän poikien tuomio... Pihtikinttu, länkisääri vai ehkäpä jotain muuta? Toivottavasti tuo kuvissa oleva herra oppii käyttäytymään, eikä näyttele kieltä tuomareille :D



lauantai 18. huhtikuuta 2009

Hiippahupparit

Kerrankin osuin oikeaan aikaan käymään Lindexillä ja sain kummallekkin tytölle kesäksi aika pirtsakat froteehupparit ja neljät yhteensopivat housut. Asujen vastaanotto oli hyvä, kummatkin tykkäsivät. Tosin jouduin yhdet housut vaihtamaan isommiksi ja isommalle likalle ostetut pökät tulivat käyttöön nuoremmalle. Vissiinkin pientä kokoa nuo lindexin vaatteet, ei meijän Millalle 2,5v oo ennen 104cm vaatteet ollu pieniä... Maisalla on housut kokoa 122 ja ikää 3,5 vuotta?! Yleensä käytän Maisalla noita 104 kokoisia vaatteita ja niistäkin osa on reiluja. Onneksi älysin käydä nopsaan vaihtamassa, eilen ostin ja tänään rekit melkein tyhjiä... Myyjä sanoi että menivät kuin kuumille kiville!



Millalla on kuvissa jalassa ne kirpparilta löydetyt turkoosit froteehaalrit. Tytöt kutsuvat niitä myyrän housuiksi... :)


Muoks. Rakas siskoni just valaisi miuta että ne housut on jotain capri mallia... Eli lahkeet ei oo tarkoitettukaan täyspitkiksi :D No, nyttenhän nuo on sitten tosi pitkäikäiset hankinnat. Lahkeet kun jää lyhkäsiks, ni sit ne on caprit! Ehkä ens kesänä, tai sit seuraavana... :D
Ai että mie oon toope!


Vitsi kun nyt repeilyttää täällä... Ostin sitten siskon Onni pojallekkin - ei ens, eikä sit, eikä sit, mut sit kesäks caprit! Olipas kaukonäköistä ajattelua :D


torstai 16. huhtikuuta 2009

Kaunis aurinkoinen päivä


Tallihommissa taasen tuhrailtiin. Otin kameran mukaan kaikkea kuraa ja rapaa uhmaten. Tässäpä saalis :)



Löydettiin ekat leskenlehdet tuosta aurinkoisesta rinteestä. Maisa oli ihan tohkeissaan ja sanoi että "Voi äiti, miulla on ollut niin ikävä näitä kukkia!" Ihana toinen :) Sanoi vielä että näitä pitäs kerätä mummolle... Mummolle on aika pitkä matka lähteä niitä viemään, mutta kerättiin kumminkin.



Aikaisemmin mainitsin siitä tilaamastani rungottomasta satulasta. Oon testaillut sitä nyt muutaman viikon ja täytyy sanoa että se on tosi hyvä. Ihan kuin nojatuolissa istuskelisi ;) Vinksu on tuommoinen matalasäkäinen, että en oo ainankaan todennut sen sitä mistään painavan tai hankaavan.



Rapakinttu ratsu (ravuri) lähdössä lenkille...

Voisin kyllä lausua pienen kiitoksen sanan sille ihmiselle joka on keksinyt kurahousut ja saappaat... Ennen kotiinlähtöä käydään aina pesemässä tytöt hevostenpesupaikalla :D


Niin, ja tässä on nyt sitten mummolle ne kukat, oleppas hyvä! :)

keskiviikko 15. huhtikuuta 2009

Sieltä,sieltä...





kyllä se tulee! Nimittäin se kevät. Kauan sitä on ootettukkin!

Eilen kuulin ensimmäistä kertaa peipposen laulavan.



Mummilta saatu vanha vuoka jossa punasipulit vimmalla puskevat uutta vihreää vartta.




Lapsille ompelin tuosta ikean kankaasta torkkupeiton. Miusta siinnä on niin ihanan huvittavat nuo kuvat :)


Olkkarissa taas muuttui järjestys... Oon yrittäny hahmotella sitä telkkarikaappia tuonne nurkkaan ja pähkäillyt muitten huonekalujen sijaintia. Tilaahan se vie aika paljon, mutta jos tuon telkkarirumiluksen saa piiloon, niin tiivistetään sitten tunnelmaa :)





Tässä vielä äsken räpsästy kuva verannan asukeista ilta-auringossa.




IHANA KEVÄT!