torstai 28. tammikuuta 2010

Hyytävää huomenta!

Ulkona on ihan julman kylmää! Ilkeä viima ja pakkasta mittarissa -26 astetta. Mutta maisemat on komiat! Piti aamulla kerhoreissulta palatessa käydä hakemassa kamera ja ajaa uudestaan tuohon mäelle ottamaan kuva auringonnoususta!






Eilen kävin tuossa läheisellä pienellä kirpparilla. Sieltä löytyi puuautokokoelmaan pari uutta lelua 50 snt/kpl. Ja sitten aivan iskemättömän oloiset huopatossut joita oon vähän metsästänytkin. Näillä ilmoilla tuo hevosten ajo on aika kylmää puuhaa, ja ainoat jalkineet jossa jalat kestää lämpiminä on vanhanajan kunnon huopatossut. Ovat tosi paksua huopaa, eikä mistään kohdasta kuluneet.






Naurettiin siskon kanssa näille hänen thaimaasta tuomille tuulihyrräpossuille jotka ovat roikkuneet meidän rappusten vieressä. Karuun paikkaan ovat joutuneet sieltä palmujen alta lempeistä tuulista... :D Ropelisulista takapuolessa ei oo kun rangat jäljellä ja komeat lumihatut ovat saaneet päällensä. Voi raukkoja!





keskiviikko 27. tammikuuta 2010

Kävin

kumminkin eilen räpsimässä kuvia alhaalta. Tai kuvia on räpsitty paljonkin, mutta nämä päätin näyttää teille :)
Eli tältä siellä näyttää. Keskeneräiseltä, mutta paremmalta kumminkin kuin edelliset kuvat.


Seiniin on levitetty tasoitetta, ei ole vielä ehtinyt kuivua.
Korkeutta tiloihin ei mahdottomasti tule, onneksi ollaan miehen kanssa tämmöisiä vähän kääpiömittaisia :) Pidemmät vierailiat kulkekoot kumarassa! Eivaan, korkeutta jää suunnilleen samanverran kun siellä on ollutkin, että eiköhän tuolla mahtune olemaan.

Katon levytystä


Ihanat johtohässäkät odottaa purkua :)


Vessa



Rapattujen seinien alta löytyi ihanaa vanhaa tiiliseinää, harkinnassa on josko sitä jäisi johonkin näkyviin...


maanantai 25. tammikuuta 2010

Kirjoittelempa taas pitkästä aikaa kuulumisia. Viikko on taas vierähtänyt ilman mitään päivitystä.
Helsingin reissu meni hyvin, sain ostettua itselleni muutamia vaatteita ja ikeastakin jäi mukaan kaikkea hyödyllistä alakertaa ajatellen. Hyllyjä, hyllyn kannattimia, lamppuja jne... Pääsin ostelemasta mitään turhaa. Ja kangastakin sain verhoihin! :)

Alakerrasta puheenollen siellä remontti etenee omasta mielestäni jouhevasti. Viemäröinnit on tehty, seinät levytetty, lattialämmitysputket laitettu ja lattiavalut tehtiin perjantaina. Kuivuminen kestää sen seitsemän viikkoa.

Laattoja ollaan käyty katselemassa useaan otteeseen ja alkaakin olla jo aika selkeä mielikuva että mitä ja mihin. Kodinhoitohuoneeseen on teetätetty piirrustukset ja suunnitelma kalusteista, samoin vessaan. Kaikki vaikuttaa paperilla ainakin toimivalta. Reilusti kaappeja ja paljon tasoa.

Kuvia en nyt alakerrasta laita ennenkuin päästään pintamateriaalien kimppuun. Tunnelma on kuitenkin siellä selvästi muuttunut kun on uusi lattia ja levyt seinissä. Kellarimaisuus on kadonnut :)

Muuten on elämä ollutkin kiireistä. Tallihommissa ja hevosten treenauksessa menee miun aika, ommellut en oo tänävuonna mitään. En vaan ehdi, enkä jaksa. Päivittelen tätäkin kun keksin jutun juurta ja saan otettua uusia valokuvia. Tässä postauksessa keikistelee meidän Mimma. Pieni uhmatuittu rämäpää :D Hepulit päivässä pitää mielen pirteänä!

Kuulumisiin taas!

Ps. Kadotin miun blogilistan johonkin, en tiiä mitä kävi, se vaan katos?! Musiikitkin on hävinny johonkin, yritän saada parannusta asiaan... Terhii???!











maanantai 18. tammikuuta 2010

Kaipuu.


Täällä hullu nainen kärsii erittäin vakavasta hevoskuumeesta. (ihankun noita ei olisi jo riittävästi ja ihankun työtä ei olisi vielä riittävästi...) Mutta suuri on kaipuu siihen OMAAN hevoseen.
Kun vain sopiva löytyisi.
Ennen kevättä...


Kuvassa M.A. Miku

keskiviikko 13. tammikuuta 2010

Tietääkö kukaan...


Vieläkö Ikeasta löytyy tuota kuvissa näkyvää verhokangasta? Ostin sitä vuosi sitten yhden ikkunan verran (keittiöön) mutta ei sitten tullut tehtyä siitä mitään. Nyt mallailin sitä lastenhuoneen ikkunoihin, ja miusta se passais aika pirteästi...
(Älkää välittäkö rutuista, en jaksanut silitellä mallausta varten)

Tämän saa tietysti unohtaa jos tuota kangasta ei enää valikoimassa ole. Olisi nimittäin Ikean reissu tiedossa ensiviikolla... :)








maanantai 11. tammikuuta 2010

Voih!


Tässä miellyttää seinämateriaali ja myös laatat ovat kivat.

Tunnelma on erinomainen
(kuva on kotivinkistä nro9/2006)

Kuka keksisi vinkata onko missään sisustuslehdissä ollut lähiaikoina juttua ja kuvia kylppäreistä/kodinhoitohuoneista lähellä miun tyyliä?? Itse luen ja seuraan tosi vähän noita lehtiä, eli ei mitään hajua. Kuvia olisi kiva nähdä, niistä saa aina lisää ideoita ja helpompi näyttää kuvasta esim. miehelle että mitä tarkoitan... :)

lauantai 9. tammikuuta 2010

Unelma.

Jotain tämäntapaista tunnelmaa haemme saunaamme.
Hirret ovat jo valmiiksi katsottuina riihellä...
(Kuva on napattu netistä, en yhtään kyllä muista mistä, mutta ei siis ole omani)

Totuus. Ei sovi herkille...

Tässä on meidän alakerta tällähetkellä. Saattaa aiheuttaa herkille (esim. itselleni) hetkittäistä ahdistusta ja epätoivoa! Mutta KYLLÄ, voin jo nyt KUVITELLA miltä se näyttää kun saamme kaiken valmiiksi



Tässä näkymä kun laskeudutaan rappuset alas asuinkerroksesta.


" Viinikellariin" tulee vessa

Tuleva kodinhoitohuone, ja joku muu "huone" jonka käyttötarkoitusta emme vielä tiedä. Tämä tila on talon päädyssä, koko talon levyinen (yli 9m) pitkä huone. Yläkuvassa näkyvään päätyyn tulee kodinhoitohuone.



Toisesta suunnasta kuvattuna



Ja sitten tassä olisi pukuhuone. Perällä näkyy pesuhuonetta.



edelleen pesuhuonetta ja saunaan menevä ovi.



Ja tässä olisi sauna.



Pesuhuoneesta kuvattuna käytävään päin. Välissä pukuhuone.



Ja sitten autotalli, johon ei kai mitään radikaalia tehdä. Ehkä maalia ja uusi ovi.

Nyt sitten pitäisi osata päättää oikeat seinä,- katto,- ja lattiamateriaalit... Mitä kodinhoitohuoneeseen ja minkälainen alakerran vessa?!

Nyt kaikki lukijoiden käytännön vinkit ja omat kokemukset kyseisistä tiloista ja niiden sisustusmateriaaleista ja muista yksityiskohdista ovat enemmän kuin tervetulleita! :)



perjantai 8. tammikuuta 2010

Viimeinkin...

Siirtyi pois remontin tieltä tää Maisan sänkyvanhus. Se on ollut siis autotallissa odottamassa valkoista maalia, ja nyt sitten ennenkuin ehdin sitä maalaamaan, se piti siirtää paikalleen lastenhuoneeseen. Ja taas ollaan siinä tilanteessa että en enää tiedä, pitäisikö se maalata vai ei... Onneksi on kesään asti aikaa miettiä, kun en sitä vielä saa kumminkaan sudittua. Ihan särmän näköinen on kyllä vaaleaa seinää vasten noinkin. Kaikki muut lastenhuoneen kalusteet ovat kyllä valkoisia... hmm?

Sängyn alla on vanhassa, valkeaksi maalatussa perunalaatikossa leluja piilossa. Yöpöydän virkaa toimittaa valkoinen tuoli. Pussilakanasetin ostin robinhoodista ja koristetyynyt ovat greengaten ja ne ovat Livinkistä.

Sängyn viereisessä naulakossa riippuu Maisan kerhon "joulujuhla" vaatteet. Siskoni kirpparilta löytämä harmaa villakangasmekko kengurutaskulla ja äidin ompelemalla sydämellä, sekä tädin vanhat huopikkaat.









Nyt mahtuu siskokin viereen :)