perjantai 30. tammikuuta 2009

Uusivanha essuEilen sain siskoltani tämmöisen ihastuttavan kirpparilöytö essun. Somaa valkoista ja ruskeaa ruutukangasta. Tämä saa roikkua meillä keittiössä somisteena, on niin miun silmää miellyttävä.


Joku aika sitten ostin yhden räsymaton lisää, kun siinä oli jotenkin kivat värit, vaikka ei tuo oranssi ihan lemppareihin kuulukkaan. Joku maanläheisyys kai tässä viehätti.
JA... ai että mie oon täynnä noita lasten joulupukilta saamia helmiä... Niitä on sitten ihan jokapaikassa! Ja mitäs tuumitte näiden kauniiden kukkahelmien muotoilusta? Eikös ookkin aika mehukas kuviteltuna kantapään alle? ARGH!


15 kommenttia:

KESÄN LAPSI kirjoitti...

Mikään ei ole sen kamalampaa kuin astua jonkun pikkulelun päälle. Kipeämmältä tuntuu jos sen tekee pimeässä ja yön pikkutunteina. Pienet legot ovat ihan kamalammasta päästä. Terävät kulmat sattuvat niin pal. Voin vaan kuvitella miten nuo kukkahelmet sattuvat.

Olet keksinyt oivan tavan kerätä pikkuhelmiä. Tuo täytyy ottaa käyttöön meilläkin.

Marge kirjoitti...

Kieltämättä, aika mehukas olisi tuollainen pieni helmi kantapään alla! ;DD
Räsymatto on oikein kaunis, eikä sitä oranssia ole paljon, vain vähän mausteena, suloinen essu, sopii hyvin koristeeksikin, siitähän sen sit äkkiä nappaa, kun tarvetta tulee...
Hyvää perjantaita sinulle!

PikkuBertta kirjoitti...

Meillä"päikkärissä" leegot ja muut lelut joita on paljon levitetään kankaan päälle lattialle.On helppo kankaan kanssa nostaa lelukoriin ja jos vielä opettaa lapsille ettei osia saa levittää kankaalta pois,niin eivät ole jalan alla...
Kaunis tuo räsymatto. Oikein vanhanajan kudonta.Osataankohan nykyään tehdäkään tuollaisella poljennalla mattoja??Kyllä kai...joku osaa...

Tiia kirjoitti...

Voih, tiedän niin tuon tunteen ja juuri nuo samaiset helmet "koristaa" meilläkin joka paikkaa. Helmipurkki joskus lattialla ääriään myöten täynnä ja hups, kun joku sen huomaamattaan kaataa. Oi sitä keräämisen riemua :/ Juuri eräänä päivänä sain tuta pikkupikkukahvikupin jalkani alla. Tuossa kahvikupissa kun oli vielä "terälehtimäinen" reuna...

Nina kirjoitti...

Nuo helmet rapisevat niiiiin ihanasti imurin putkea pitkin...terv.nimim.joskus hermo pettänyt helmien kanssa

Marielisa kirjoitti...

Täällä kans sujuvasti on vuosien saatossa saatettu yksi jos toinenkin hama-helmi imurin uumeniin...surutta!
Kovalla innolla tyttäret taiteilivat jos jonkinlaisia malleja - ja kukas muu se niitä valmiita helmitöitä silittelikään kuin äiti...?
Onneksi tuo innostus on meidän tytöiltä jo mennyt ohi pari vuotta sitten, joten enää ei meillä helmiä ole kuin kaapin kätkössä...

Toinen inhokkini muutaman vuoden takaa on taikahiekka, uh. Kyllähän se muuten, mutta se siivous! Lapset siitä kovasti tykkäsivät ja lahjaksi saivat jostain joka väriä (kun en itse suostunut sitä heille ostamaan).
No, aikansa kutakin. Nyt on toiset leikit ; )


Ihanalta kuulosti tuo teidän uintipäivä!

Biene kirjoitti...

In your whole blog are so many wonderful, lovely photos!!!
Thank you for showing!!!

Greetings from Biene

Lennu kirjoitti...

Kyllä varmaan makealta tuntuisi astua tuollaisen kukkasen päälle!
Räsymatot tuovat nostalgiaa. Kiva essu.

pikku-pihlaja kirjoitti...

Huomenia kaikille!

Kiitoksia kommenteista! Tuli hyviä vinkkejä helmien keruuseen. Tuo lakanajuttu voisi olla kätevä, kun vielä saisin ne sitten leikkimään siinnä lakanan päällä :)Imuria oon miekii surutta käyttäny ja se rapina on tosiaan mukavaa. Yks päivä olin varma että meijän imuri vetelee viimisiään, kun niin kummaa ääntä moottorista kuului. Mutta sitten oivalsin että suht tyhjässä pölypussissa oli varmaan desin verran isompia helmiä ja ne siellä vetivät ympyrää :D

Ite oon nyt mielistynyt noihin räsyihin. Yleensäkkään en kauheesti tykkää matoista ja semmosia nukkamattoja meillä on pari. Nekin on saaneet väistyä räsymattojen tieltä. Noissa ei kyllä roskat eikä pienet likatahrat näy, siitä ne on kyllä parhaita!

Tänään kuvittelin livahtavani kirpparille, jos tuo mieheke kaitsisi lapsia silläaikaa. Raportoin sitten jos sieltä jotain mainittavaa saalista tarttuu!

aronja kirjoitti...

Jos nuo pienet ovat hama-helmiä niin niistä pääsee pikkuhiljaa eroon kun aina lasten tehtyä kuvioita pohjalevyyn silittää ne leivinpaperin läpi kiinni toisiinsa. Hitaasti mutta varmasti vähenevät...

tina kirjoitti...

Helmet on tuttuja;0)ja kaikki tervävät muovieläimet,Auts!
Ihana räsymatto ja essu!

Kati kirjoitti...

Heippa Meke,
käyhän kurkkaamassa blogiini, siellä odottaa sinua haaste..

T: Kati

Terhi kirjoitti...

Päivän piristykseksi legendaarista musiikkia <3 Tuleeko mitä mieleen?
Kullanvärinen toyota ja ... Tampere!

http://www.youtube.com/watch?v=Oixes2IyQC0

elina kirjoitti...

Hei.
Nuo pikkuiset helmet ovat tuttuja minullekin kahdenkymmenen vuoden takaa. Meillä oli keittiössä vanha leipoma-alusta, sellainen puinen, jossa on reinat kolmella puolella ja se otetiin esiin samaan aikaan helmien kanssa. Helmet pysyivät siinä hyvin ja ne oli helppo, nurkan avulla kaataa taas purkkiin. Oli minulla joskus kunnianhimoinen ajatus järjestellä helmet purkkeihin värien mukaan, mutta tein sen vain kerran ja sitten annoin periksi.Helmiä löytyy vieläkin jostain askartelulaatikoiden pohjilta, vaikka olen muuttanut monta kertaa ja tyttäret ovat 24 ja 27- vuotiaita.
Astuin kerran legon päälle ja jalkapohjaani tuli joku tulehdus. Sitä hoidettiin antibioteilla ja kortisonipiikeillä monta kertaa. Kamalaa, kun jalkapohjaan isketään piikki.
Räsymatot ovat minustakin kaikkein kauneimpia ja jos vielä sattuu saamaan oikeita vanhanajan mattoja leikatuista räsyistä. Minä olin ennen ahkera kutoja ja minulla oli tuvassa kangaspuut, mutta nyt en enää pysty kutomaan mattoja.

Helinä kirjoitti...

Oi mikä löytö tuo essu =) !
Itsekin pohdin joulun alla josko hankkisin 3 vee tyttösellemme noita helmiä mutta jätin väliin. Serkkunsa luona on niillä leikkinyt ja touhua katsellessa olen ihan kiitollinen ettei meille niitä vielä tullut....
Haastepa juuri löytyy minunkin blogissani sinulle, juurikin sama minkä Katikin laittoi :). Noo, pääsetpä yksillä vastauksilla jos nappaat kiinni :o).