perjantai 14. tammikuuta 2011

Nimityksiä

Rakkailla lapsilla niitä on monta...
Hevosilla varmaan vielä enemmin.
Mietiskelin tänään lumisella rekilenkillä noita huvittavia hevosten lempinimiä.
Niitä on kertynyt vuosien varrella, jokaiselle karvanaamalle.


Maikuri - Maiku - Maiki - Maigurbowiz


Tuutsi - Tuuba - Tuhero - Tussukka - Tuska - Tupuna -
Tutsa - Tutsi


Apa - Apatsi - Papatsi - Papatuu - Papa


On ristitty Kaipiaksi omistajaperheen mukaan,
 myöskin Kaipuri ja Kaipu on käytettyjä lempinimiä


Vekku - Vekmas - Vekmastori


Simppa - Simuna - Simpukka - Simpake - Simo


Muita hevosia on Pikku-Miku eli Piku,
 Meetsie jonka kutsumanimi on kääntynyt Annikiksi sekä 
 Lopun Huiske joka on Huispa tai Huiska 


Huimia nimiä, jotka ovat lähestulkoon kaikki jokapäiväisessä käytössä. Enkä varmaan edes kaikkia muistanut. Ja aina niitä tulee lisää. Jännä huomata että toisten nimiä tulee väännettyä vaikka mihin muotoon ja toisilla niitä nimiä on vaan yksi. Eikä se liity siihen että onko kyseinen tapaus ns. "suosikki"

Lasten lempinimet onkin sitten luku erikseen, niitäkin on kummallakin vino pino. Ja kissat... Voi elämä :D15 kommenttia:

Iibu Biibu kirjoitti...

Ihania Heppoja :) ja kivat lempparinimet. Sitähän sanotaan rakkaalla lapsella on monta nimeä, miksi ei siis hevosilla ja kissoillakin
Hauskaa viikonvaihdetta
t Biibu

Mannukka kirjoitti...

Ihania heppakuvia. Taitaa olla niin, että kerran heppahullu, aina heppahullu..

Virvatuli kirjoitti...

Olipas mainioita lempinimiä! Noin se menee... tiedän ihan ihmisten puolesta erään Pirjon joka tunnetaan nimellä Mandela. Ketju menee näin: Pirjo --> Pike --> Nelson Pike --> Nelson Mandela --> Mandela! Loogista eikö totta? ;-D

Satu kirjoitti...

Luminen rekilenkki kuullostaa kaupungissa (vaikkakin pienessä sellaisessa) asuvan korvaan juuri niin ihanan eksoottiselta kuin vain voi. Tuohon edelliseen postaukseesi viitaten. :)
Mun sisko on ihan haka keksimään lempinimiä. Niitä vaan satelee aina ihan huomaamatta kaikille, ihmisille ja koirille, koko ajan lisää. Ei siis kaikilla ole välttämättä tämä taito hallussa...

Ainosofia kirjoitti...

Kyllä on upeita kuvia kerrassaan!

Hyvää viikonloppua!

pikku-pihlaja kirjoitti...

Hih!
Virvatulen Pirjo/Mandela oli hyvä :D Ihan loogisestihan se eteni! Juurikin tuollaisia vailla päätä tai häntää väännöksiä on täälläkin.

Satu - Tein eilen kolme kappaletta niitä lumisia rekilenkkejä eri hevosella, ja voin sanoa että maistui viiminen jo puulta, ja oli tosi kylmä! Sitä kun saisikin istua kyydissä jonkun lämpimän taljan sisällä ja siitä sitten sisälle takkatulen ääreen juomaan kaakaota...

Tässä tulee kumminkin totuus - Ekaks umpijäässä ajellaan pitkin ja poikin, sormet miulla jäätyy aina tosi pahasti kun niitä joutuu pitämään ohjaslenkeissä liikkumattomina koko ajan. Ja sitten jos on vielä pyrkivä hevonen että joutuu ajamaan kireillä ohjilla niin tilanne pahenee.

Senjälkeen kun pääsee kotiin onkin tulikoe, kuinka kuoria hikinen hevonen pikana valjaista kun tuntuu että ei oo käsiä eikä varsinkaan sormia ollenkaan!?

Pieniä solkia avattavana kymmenkunta ja rukkaset on otettava pois kädestä vaikka pakkasta olisi se 20.
Sitten vielä jalkojen jälkihuolto, juotto, harjaus, loimitus ja sen jälkeen ehkä sisälle lämmittelemään, ellei aloita taas koko rumbaa alusta. :D Pähkähullua hommaa josta on maalaisromanttisuus kaukana...

Anonyymi kirjoitti...

Ihania kuvia ja hauskoja lempinimiä! Aika usein on hevosilla just omistajan sukunimi lempinimenä. Meidänkin Leksan tallikaverina on esim. Leppänen :)
Leksan pienuudesta johtuen taas se on milloin Rääpäle, Poni, Pikku-Leksa jne.
Uudemmalle hepalle ei vielä ole kovin montaa lempinimeä löytynyt kuin Cuttis.
Huomenna minä lähden hevosajelulle, en tosin reellä. Lumipyryä luvattu, mutta parempi sekin, kuin tämän aamuinen -27,7..
Mulla on Horzen kintaat, joissa on pikkurilli ja peukalo erillään, semmoset on mun mielestä lämpimimmät.
Ihanaa viikonloppua teille!

Satu kirjoitti...

No joo, kyllähän se romantiikka karisi aika ropinalla. Mielikuva omassa päässä oli kyllä kieltämättä ekaks tuo taljaversio... :) Mukavaa lauantaita sulle!

kanaemo kirjoitti...

He hee, samanlaisia vailla päätä ja häntää-lempinimiä meidän elukoilla on. :) Hevosilla on ne muutamat, mitä enemmän käytetään, mutta on sellaisiakin, jotka ei edes viittaa milläänlailla siihen nimen kantajaan. Kumminkin myö tajutaan heti, kenestä on kyse. Koiralla ja kissalla on niitä lempinimiä vino pino ja ihan älyttömiä suurin osa niistä.
Miun hepat on enemmän ratsuhommissa, eli kovalla pakkasella kiipustan mieluiten niiden paljaaseen selkään ja kökötän siellä lämpimässä kuin tatti. Tiedän kyllä nuo ajohommat, niistä on hauskuus kaukana pakkasella, sateella, kurakelillä... :/ Hauska rekiretki aika kaukana sellaisesta.
Itsekin toisella kopsulla joskus ajan, lähinnä ihan mielenvirkistykseksi ja vaihtelun vuoksi.

Tanja kirjoitti...

Nyt on aivan pakko suositella lämpimästi aivan mahtavia BOT:in hanskoja, eikä tule enää käsille kylmä! Itse kärvistelin saman ongelman kanssa ja kädet paleltui usein ihan kunnolla.
http://www.hevosvayla.fi/components.asp?Function=Details&ID=3608

pikku-pihlaja kirjoitti...

Kiitos Tanja vinkistä!

Näyttivät olevan vielä tarjouksessakin. BOT suojia ollaan kyllä hevoselle kääritty, mutta ei oo tullu itelle hommattua mitään. Uskon kyllä niiden toimivuuteen, koska kissat ei voi olla väärässä - meillä on hyllyllä vierekkäin villaisia patjoja ja BOT patjoja, ja tallikissat on aina niitten BOT:ien päällä nukkumassa... :)

Sesse kirjoitti...

Komeita hevosia! Meillä kanssa kissoille on aina muodostunut kaikkia lempinimiä, esim. Otto on Ozo, Otso ja Ode, Lilli taas on Lalli, Lissu ja Lindström ja nuorin Hipsu on Hips ja Hipskukkuu :)

Mia Chilen Peikkokukkulalta kirjoitti...

Upea tuo toiseksiviimeinen kuva!

Yyyh, ei kyllä kuulosta mukavilta nuo rekilenkit. Taljan alla jonkun muun ajaessa voisin ajatella tuollaista ;)

MariaJii kirjoitti...

Hei! Hauska huomata,että muillakin on tyyli noita nimiä keksiä...mulla niitä tulee,niinku isältäni,kokoajan uusia,ihan sellasia pöhköjä ettei kehtaa ees kertoa...laspsille,kissoille,lehmille!...sulla on ihana blogi,en muista oonkohan aiemmin sanonu mitään? :)

Arja kirjoitti...

Ihania heppoja. Mulla kaksi ratsua nyt, mutta aiemman hepan kanssa tehtiin rekiretkiä -ihania hetkiä :). Meilläkin hepoilla lemppareita paljon. Hepat vain on niin IHANIA. Hyvää jatkoa teidän hepoille. T-Arja-