perjantai 15. lokakuuta 2010

TERVEellistä

Kävin tässä joku aika sitten raskausaikaisen diabeteksen takia kontrollitarkastuksessa jossa kaikku muu oli ok, mutta kolesteroli arvot olivat hieman koholla. Ei paljon eikä hälyttävästi, mutta kumminkin pisti miettimään tuota ruokavaliota.
 Kovia rasvoja tulisi välttää, vaihdat meetvurstin kinkkuun - Mistä se tiesi että käytän paljon meetvurstia?! Näkyykö se päällepäin jostakin vaikka on ihan normipainoinen pienellä pömppövatsalla :D
 Huvitti

Tiedän että miun heikkous on justiinsa nuo eläinperäiset kovat rasvat ja ihan liika SUOLA jokapaikassa. Mie oon joku suola addikti, missään ei oo liikaa suolaa. Ei edes venäläisissä suolakurkuissa, jotka oikeesti on aika suolaisia.

Tein lupauksen että skarppaan nyt tässä ruokavaliojutussa. Kyse ei varmastikkaan oo miun kohdalla hirmu isosta muutoksesta. Liikun tarpeeksi, ei ylipainoa, joten eiköhän nuo saada aisoihin.

Isäni sanoi että neljä mantelia päivässä alentaa kolesterolia. Antoi vielä pussilisen manteleita mukaan (rajan takaa tuotuja, ovat hirmu edullisia siellä) Neljä kuulostaa aika vähältä ihmisen kokoisessa ruhossa... Njaa - kokeiltavahan se on kumminkin. Vaarana on vaan se että niitä menee enemmän kun neljä päivässä ja pömppis paisuu :D


Keittiöön on hiipinyt uutena värinä vihreä.
Ei pelkästään vanha turkoosinvihreä, vaan ihan oikea vihrrreä!

Katotaas korjailenko joulua kohden vähän syrjempään.


16 kommenttia:

Miia/ Rajalan tupa kirjoitti...

Raikas sisustus teillä on, kivaa vaihtelua ainaiseen valkoiseen, mikä sekin on kaunista. Tulee ehkä kodikkaampi olo tälläsiestä ns. sekamelskasta(älä käsitä väärin), siis hyvällä tavalla sekamelskasta.
Hyvää viikonloppua!

Krista/Sisustus Villa Blanco kirjoitti...

No mutta tuo onkin ihana vihreä! Hauska tuo Kellogsin purkki... ;)

Mukavaa viikonloppua!

Lotta kirjoitti...

ihana raikas vihreä! teidän koti on kyllä iiiihana :) ootko laittanu tuohon räsyyn tuollaisen vihreän pallollisen kantin? Hauska idis sekin! Pitääköhän kokeilla...

Ruusa kirjoitti...

Vihreähän sopii mukavasti jouluvärien kanssa :)

Minäkin olen suola-addikti.. Pahus sentään ;)

Terveellistä viikonloppua!

Possumamma kirjoitti...

Olipas mukavaa tietää toi mantelijuttu, en ole tiennyt sen alentavan kolesterolia. Me poitsun kanssa syödäänkin manteleita joka päivä:)

Anonyymi kirjoitti...

Hei! pikkupömppis on suotavaa meille ihanaisille äideille..!minulla vuosi sitten kolestrooli hieman koholla ja apua vanhenin yhtäkkiä vuosia.. sehän on vanhojen tauti.. no mut tiputettiin kyllä maan pinnalle ja kuulemma jo lapsella voi olla korkea kolestroli. Mutta kyllä ruoka pitää maistua käyttäkää naiset voita ja suolaa niin hyvää tulee..ja hyvä tietää tuo manteli täytyypä kokeilla...Ihanan raikkaita kuvia taas kerran!t.jaana

Seija kirjoitti...

Ihanan pirteä tuo vihreä! Mukavaa viikonloppua :)))

Tiina kirjoitti...

No, vaikka täällä onkin suht' valkoinen koti niin tykkään tosi paljon teidän ihanan raikkaista väreistä ja niin...apua!!!
Yks metukan ja suolakurkkujen ystävä täällä, mies kysyi yhtenä iltana kun vetelin suolakurkkuja kaksin käsin jotta olenko raskaana?
Höh???
Ai minä vai? tässä iässä, no, se juna meni jo!!!! ;)
Voi sitä suolaista kurkkua syödä muutenkin.
Ihanaa viikonloppua.

Arja kirjoitti...

Mielenkiinnolla odotan, oliko manteleista apua:-)
Mukavaa ja rentouttavaa viikonloppua<3

Heli kirjoitti...

Heippa! Mulla oli kanssa kolesterolissa pikkasen sanomista jokin aika sitten. Vaihdoin sitten oivariinin flooraan ja puolen vuoden päästä oli arvot jo melkein kohdallaan. Nyt en oo mittauttanu mutta flooran syöntiä oon jatkanu, joten luulen että se oli se mun apu. Eli vaikka oikeesti oon sitä mieltä että vain voi on oikeesti parasta ja vaikka aluksi se kissanrasvaan vaihtaminen tuntui tosi vaikeelta.... niin kyllä oon siihen jo tottunu ja nyt se voi ja oivariini maistuu aika pahalta... Mut kannattaa kokeilla, mulla toi oli ainoa muutos ruokavaliossa ja auttoi heti.

Damoisellex kirjoitti...

toisaalta joillain rasvojen lisääminen ja hiilareiden vähennys alentaa kolesterolia jopa niin, että lopettavat lääkityksen..

meilläkin vihreyttä esiintyy kausivärinä - yleensä tosin keväisin kun kaikki muu on vielä ihan harmaana..

Anonyymi kirjoitti...

Kokeile vaihtaa valkaistu suola kunnon mineraalisuolaan, sitähän voi syödä reippaamminkin.

-N- kirjoitti...

Ihanan vihreä vekkari, itse olen vastaavanlaista yrittänyt makkariin metsästää....onnea kolesterolin pudotukseen :)

Iita kirjoitti...

Ihanaa vihreää! Raikkaita värejä, todella. Minäkin tykkään, en vain osaa itselleni laittaa :)

Iloista lokakuun loppua!

Anonyymi kirjoitti...

Vihreä linja valtasi minutkin tämän vuoden aikana. Ihana tuo räsymatto kanttauksineen! Itse en meinaa millään löytää kivoja pilkullisia kankaita.Ihan uskomaton tuo Liisukan tukka. Ja pussailtavat posketkin!
Johanna

Anonyymi kirjoitti...

Älä missään nimessä ainakaan kasvirasvoihin vaihda, ne ovat luonnottomia eivätkä sovi ihmiselle. Käytä vain voita ja oliiviöljyä. Jätä sokeri kokonaan pois ja valkoiset jauhot ihan minimiin, niillä saat kolesterolin laskemaan.