keskiviikko 28. maaliskuuta 2012

Heili-Heijastus

Näkyvyyttä Karjalasta!

Tämä hassu pieni heijastava piirakka sai miut miettimään Karjalaisuutta. Tätä meijän omaa kulttuuria ja perinnettä. Mitä kaikkea se pitääkään sisällään - monia itsestäänselviä ja jokapäiväisiä asioita joita ei edes huomaa.

 Meitä Karjalaisia ihmisiä pidetään iloisina ja puheliaina ihmisinä - ja sitähän myö tosiaan ollaan :) Täällä on ihanan juntti "sie ja mie" murre joka saa aina ulkopuoleiset hymyilemään. Sitä itsekkin vuolaasti käytän, koskaan häpeämättä tai peittelemättä. Moneen Karjalaiseen pätee loistavasti paikallisen Virkkukoukkusen lause "Mie voin lähtee Karjalast, mut Karjala ei lähe miust!" Itsekkin vuosia muualla asuneena voin helposti yhtyä tuohon. Niin tiukkaan on Karjalaisuus juurtunut moneen että siitä ei hevillä pääse - tuskin moni tahtoisikaan.

Perinteitä on meillä paljon, kukkilinnuista karjalapiirakoihin - joista jälkimmäisenä mainitut ovat levinneet tehokkaasti Suomenmaan joka kolkkaan. Emäntien taidonnäyte, johon jokaisella on se oma kuuluisa malli ;)

Haluaisinkin että tämä Heili-Heijastava on kunniaosoitus meille Karjalaisille, emännille ja Suomalaiselle käsityölle.

Ylpeänä kiinnittäkää Heilimme
heilumaan!

 Heiliä on kahta eri mallia rintaneulallinen ja ripustettava.
Koko on suunnilleen ihan normipiirakka :)

Tämän saa helposti kiinnitettyä laukkuun, hattuun, rintarossiksi tai huiviin. Pimeällä liikuttaessa piirakka toimii heijastavana asusteena!

Hintaa Heili-Heijastuksella on 12e + 1e postimaksu. Heili on pakattu ruskeaan paperiseen piirakkapussiin, jossa se on mukava antaa vaikka lahjaksi. Pussiin on painettuna Heilin oma runo.


Pääsiäisen lähestyessä olisi pieni lauma Onneli-Kot kanoja valmiina uuteen kotiin tajoushinnalla 25e/kpl!

Täsä olisi pienelle virpojalle mukava vaihtoehto suklaamunan sijaan. Lämmitettävä/viilennettävä unikaveri iltarunolla höystettynä. Tästä on iloa useaksi vuodeksi! Jos löydät kuvasta mieluisan kotkotuksen, niin laita säpoa, yhteystiedot löytyy sivupalkista.


7 kommenttia:

sanna kirjoitti...

Nuo kanat ovat aivan mahtavia! Karjalanpiirakankin laittaisin avainmenperäksi mielelläni ;)
Ihastelen tatojasi.

M kirjoitti...

Heili-Heijastus on syötävän loistava oivallus!!

Peppi kirjoitti...

Siehä piirakat pyöräytit! Tosi hauska idea!

Pikku-Pihlajan Merja kirjoitti...

Kiitos kommenteista!

Kyllähän uo ovat hilpeyttä herättäneet, eivät ole rintarossi tai hattukoriste tavallisimmasta päästä :D Ja hyötykäytöstä tykkään, eivät ole pelkkiä koristeita!

Johanna kirjoitti...

Onpa tosiaan hauska idea ja karjalalaiset on kyllä ihan parhaita!

Itäsuomalaisissa hienointa on mun mielestä tietynlainen leppoisa asenne elämään. Ite oon Pohjanmaalta kotoisin, ja siellähän on sit ihan eri meininki. Enemmän machoilua, komentelua ja kukkoilua ;D

Ankkurinappis kirjoitti...

Heijastimet ovat olleet oikein suosittu aihe käsitöissä viime vuosina, mutta tässä on jotain todella omaperäistä, mahtavaa! Tykkään tuotteista, jotka saavat minut hymyilemään :)

Anonyymi kirjoitti...

Hei myytsie missää täällä Lappeenrannassa näitä siun käsitöitä vai ihan siun kautta saa?