lauantai 14. huhtikuuta 2012

Lapsia talossa -

Vanhin 6 ja nuorin 3.

Voitte arvata että vauhtia ja vaaratilanteita piisaa. Monellehan tämä on arkipäivää että lapsia on monta. Miulla tää vaatis hieman treenausta. Liian monta liikkuvaa osaa, liikaa melua, ja ja... Onneksi vieraat lapset on senverran tuttuja että tietävät että täällä asuu tiukkis täti joka osaa kyllä komentaa tarpeen tullen.

Oon tätä harjotellu senverran että tiiän sen että tilannetta ei saa päästää ryöstäytymään käsistä. Juokseminen sisätiloissa, kiellettyihin paikkoihin meneminen, hilluminen, riitely sekä kinastelu on pyrittävä estämään siinnämäärin että tilanne kestää miun räpylöissä. Kokemusta on nimittäin siitä kun tuo lauma yliväsyneenä juoksee, huutaa ja tappelee ja kääntää siinnä sivussa koko talon ylösalaisin. Ja sitä mie en tänään halua.

Tylsä ja tiukkis täti on myös eliminoinut käytöstä kaikki olohuoneen potentiaaliset majanrakennustarpeet. Vain lastenhuoneessa on sallittua rakentaa majoja.

En voi kehua itteeni kaikista kivoimmaksi ja lapsirakkaimmaksi ihmiseksi -
omiani rakastan, muut menettelee pieninä annoksina ;)

Kohta yritän muiluttaa tuon porukan kuravehkeisiin ja suunnata ulos ja tallille. Mummi lupasi ruokkia meidät nakkikeitolla, ja ehkä kaitsea katrastani senhetken että saan tallityöt tehtyä.

Kyllä mie selviän - ja viihdytän itseäni lapsien huumorilla jota tuonikäisistä irtoaa ihan kiitettävästi.
(Onni on kuningas koska Onni on poika, ja Maisa on kuningatar koska Maisa on tyttö. Ja kuningatar määrää koska se on nainen! )


Ps. Myyrälle kiitos pienestä blogihetkestä


6 kommenttia:

sanna kirjoitti...

Upeita kuvia. Teillä on kivan näköistä.
Lasten kaitseminen ei ole helppoa hommaa. Itsekkin selviä kahdesta , mutta huh jos niitä on enemmän kerralla paikalla.

Tangelstiina kirjoitti...

Suloisia kuvia!

mansardikaton alla kirjoitti...

Hihii minäkään en oikein ole innostunut isommasta lapsilaumasta. Etenkin jollei heidän vanhempansa komenna vaikka ovat paikalla. Meillä on tiukkasääntö ettei ruokaa syödä kuin ruokapöydässä (suklaakeksit on mun suosikit valkoisella sohvalla...mrr) kesti aika kauan ennenkuin opin komentamaan myös muiden lapsia ellei heidän vanhempansa tohtineet (vaikka olivat paikalla). Ja kun paikalla on vain minä ja lapset yritän tosiaan kohdentaa sotkun vain lastenhuoneeseen. lelut ja majat sinne. Olenpa tiukkis...nyt huomasin itsekin :)

Ihania kuvia taas sinulla!

Onnellinen Koti kirjoitti...

Niin kauniita kuvia ja soot just sopiva täti, ei yhtään liian tiukkis, minusta :-)

Niina kirjoitti...

Mä kyllä komennan muiden(kin) lapsia ja siksi mulla ei kai olekaan mikään ihana maine pojan kavereiden keskuudessa ... ;)

Ihania kuvia !

Minna kirjoitti...

Siis niin repesin kun luin ton eliminoin majanrakennustarpeet :D Mulla on 2 lasta ja yritän sitkeesti päivästä toiseen estää niiden levittäytymisen omasta huoneesta muualle ja joka päivä huomaan komentavani niitä viemään lelujaan pois milloin mistäkin. Hyvä on olla tiukkis muillekin kuin omille - oon myös ja kyllähän niitä sääntöjä pitää noudattaa, mitä talossa on.