tiistai 16. syyskuuta 2008

Koukutuin...

Tähän virkkaamiseen matonkuteella... Ihanaa hommaa, työ etenee reippaasti ja saa jotain valmiiksikin. Rajattomasti mahdollisuuksia ja tapoja toteuttaa. Tähän mennessä olen saanut tehtyä koreja, mattoja ja pannunalusia. Seuraavaksi meinasin kokeilla laukkua... Ostin läheisestä kudekaupasta ihania herkkukuteita; limeä, pilkullista ruskeaa, vaaleanpunaista ja tietysti valkoista. Mitä kaikkea ihanaa näistä saakaan...!

10 kommenttia:

ELOHIIRI kirjoitti...

Voi apua, kuinka hienoja virkkuutöitä! Jokaisen ottaisin meille! Matonkuteisiin sekosin minäkin, mutta ei meillä sentään pilkullisia ole. Tai limenvihreitä... Saako kysellä, että missä tuo teidän kudekauppa sijaitsee?

Pikku-Pihlajan Merja kirjoitti...

Kiitoksia kehuista! Oon käynykkii siun blgia ihastelemassa kohta vuoden... Ihanan maton teit! Meillä on tässä lähellä semmonen pieni kudekauppa joka on lattiasta kattoon täynnä erilaisia kuteita. www.esmetex.fi Sinne tulee semmosia sekalaisia paaleja kuteita joista löytyy vaikka mikälaisia. Ne on samoja kuoseja joita on paljon sen hetken trikoovaatteissa, ovat jotain trikookankaiden jämiä, joista on tehty vaatteita. (selittää pilkut ja limen...) Oon kutonu jonkuuverran isoja mattoja kangaspuilla ja tuolta kaupasta on tosi tuskaa hommata kudetta, jos pitää olla monta kiloa samanlaista... Mutta tommosiin pikkujuttuihin on rajattomasti eri värejä ja kuoseja. Ihana paikka :) Niin, ja vielä huojentuneet onnittelut paiseesta! Kyllä varmasti säikytti...

Heidi, Livinki design kirjoitti...

Moikka!
Tulin vastavierailulle blogiisi.

Tosi kivoja virkkauaksia oot tehny :)
Esmetex on ihan lähellä meitäkin, joten täytyy varmaan pistäytyä joku päivä, kunhan vaan kerkiän.

Tuollainen virkkaaminen sopisi hyvin kiireiselle, kun saa nopeasti valmiiksi. Säilytyskorin haluaisin ehdottomasti.

Tiinu kirjoitti...

Oi miten ihania! Sekä työt, että kuteet! Tuonne kudekauppaan täytyy kyllä heti poiketa, ku vaan kerkeän taas sinne suunnalle Suomea. En edes tienny tuollasen olemassaolosta vaik muutaman viimeisen vuoden oon samalla paikkakunnalla asustellukin. Ja sit täytyis kai opetella virkkaamaankin, se kun ei oikein ole hallussa... ;) Tuollaisia koreja haluun ainakin oppia tekemään! Ootko siis ensin virkannu pyöreän pohjan ja sit siitä tota reunaa?? Onkohan noihin jossain ohjetta? Oot kyllä taitava, aivan ihania!

Pikku-Pihlajan Merja kirjoitti...

Mukavaa että poikkesitte Heidi ja Tiinu! :) Käykää ihmeessä esmetexillä, siellä kyllä inspiroituu ihan uudella tavalla kun näkee sen kuteiden ryöpyn! Ja kankaitakii löytyy. Koppa on tosi helppo tehä, ekaks virkataa vaan semmonen pyöree kakkara pohjaks. Sen jälkee aletaan virkkaamaan tavallaan takasiipäi,eli käännytään ympäri jollon reuna kääntyy automaattisesti ylöspäin. Hankala selittää, enkä tiiä miks se kääntyy, mutta niin vaan käy. Sit paahetaan ympäri ja ympäri kunnes koppa on valmis. Helppoa ja kivaa, ei tarvii kavennella eikä levennellä... Koukku on miulla kymppi numeroinen.

Elisa sanoo oo... kirjoitti...

Voi miten ihania juttuja!

Tiinu kirjoitti...

Sellanen tuli vielä mieleen noita katsellessa, että paljonkohan suunnilleen sitä kudetta kuluu esim. tuon kokoiseen koriin, joka on kuvassa pöydän alla?

Pikku-Pihlajan Merja kirjoitti...

Kyllä siihen semmonen reilu kilo menee. Tuo on tehty semmosesta tosi paksusta kuteesta, tuli hirmu jämäkkä koppa.

Hanne (korttitehdas) kirjoitti...

Koukutuin minäkin, nimittäin blogiisi. Kaikki on niiiiin kaunista ja ihanaa, tuollaisessa kodissa silmä ja varmasti sielukin lepää - hurmaavaa!

Heini kirjoitti...

Vaude, nämä ovat mahtavia!! multa uupuu roskakori ompelupöydän läheisyydestä, tollanen virkattu olisikin ihan loistava siihen. Hmm, löytäisinköhän jostain kuteita. Pakko etsiä!! kiitos inspiraatiosta!