maanantai 11. toukokuuta 2009

Sateinen maanantai


Lompsin keltaiset saapikkaat jalassa ja kamera kourassa pihalla.Toukotyöt seisoo, liian märkää tehdä mitään. Paitsi pieniä istutushommia pihalla...Siitepölyallerginen nauttii sateen jälkeisestä ilmasta, ei kutita silmiä eikä nenää. (lietteen hajukin on jo hälvennyt :)


Tyttöjen "mansikkamaa" vanhassa perunalaatikossa oli selvinnyt hienosti talven yli. Yhdessä taimessa on jo kukkanuppuja!


Meijän pihamaa ei oo mikään erityisen hieno ja viimisen päälle tiptop laitettu... Ei todellakaan :D Vanha maatalon pihapiiri jota on sen ehdoilla pikkuhiljaa laitettu. Mitään radikaalia ei oo tehty, eikä kai tarviikkaan. Terassista haaveilen jos semmoisen saisi joskus tuohon pihalle kasattua. Vanhoja omenapuita on paljon ja pihalla kasvaa iso tammi. Muutaman kukkapenkin oon väsännyt ja nekin on aika havuisiksi muuttuneet tässä vuosien saatossa :) Yksi isompi perennapenkki on etupihalla jossa on suurin osa siinnä jo muuttaessamme olleita vanhoja perennoita.Rappusilla on orvokkeja ja pelargonioita. Rappujen kolosta nousee joka vuosi yhtä sitkeästi pieni, valkoisen akileijan taimi. Oon sen kitkenyt monta kertaa pois, mutta taidan luovuttaa ja antaa sen kasvaa siinnä.

Meinasin laittaa tuohon alimman kuvan laatikkoon yrttejä kasvamaan. Persiljaa, rucolaa ja basilikaa. Semmoinen "leivänpäällys" laatikko rappusille, mistä on helppo kipaista vihreää leivälle tai salaattiin :)


14 kommenttia:

Teke kirjoitti...

Ihana kannu ;)

Ja Hyvingiensistä kuvaa, kiitooos!

Sari. kirjoitti...

Ihanan tunnelmallisia kuvia ♥

SariW kirjoitti...

Upeita kuvia ! Tuo leivänpäällyslaatikko on hauska idea : )

Rauhantuomari kirjoitti...

Vanhoja omenapuita ja iso tammi, kuulostaa ihanalta!

Kaiken ei tarvitse olla viimeisen päälle laitettu ja tip top, muunkinlainen piha voi olla kaunis sellaisenaan. Hienoja kuvia sinulla!

-TIINA- kirjoitti...

Ei minusta vanhan maatalon pihapiiriin sovikkaan tip top... Nuo havut on niiiin ihania.

Pellon pientareella kirjoitti...

Hyvä idea laittaa kukkia vanhaan työkalupakkiin. Just muuten katselin kuvia, että onpa kivan näköistä. Tiiliaita, ihania kiviä ja kivikkokasveja, sammalta, kuluneita ruukkuja. Tuollaisesta mä tykkään.

Vekarus kirjoitti...

Taidat olla turhan vaatimaton. Kauniilta näyttää. Minä pidän havuista, kun ne näyttää aina hyviltä.

Maaka kirjoitti...

Kaunis havuryhmä! ja kauniita kuvia. Onpa teillä kevät jo pitkällä ja nurmi :) Saatte jo pian leikata. Perennatkin jo niin isoja. Meillä kun metsä vielä varjostaa, vanhempien aurinkoinen piha on yhtä pitkällä kuin teillä :)

Anonyymi kirjoitti...

ihana kasvuntäysi postaus,kiitos! Samaa on muuten meillä tapahtunut kukkapenkeille. ne tuntuvat purkautuvan tai siirtyvän kerta toisensa jälkeen etäämmälle ja pihaa valtaa pendaita ja havuja. (minä en tykkää kitkemisestä eikä kukaan muukaan meidän sakista)uutta suunnitelmaa pukkaa tälläkin hetkellä ja toteutus käynnissä. saniaista, kiveä, havuja. meillä metsä siirtyy elämään pihalle.

Vianna kirjoitti...

Ai miten ihana tunnelma noista kuvista välittyy! Näyttää juuri siltä miltä maalaistalon pihalla pitääkin. Minä revin hiuksiani tämän oman "maatalon" pihan kanssa. Täytyy varoa ettei tule liian hienoa ja siistiä..

Mari kirjoitti...

Tykkään niin näistä sun kuvistasi ja kohteista, niin ihanaa teidän pihalla :)

Merja kirjoitti...

Kauniita puutarhakuvia. Ja hyvää musiikkia :)

-T kirjoitti...

Ai kun nautin katsella näitä kuviasi :) Silmäni tarttuivat noihin ihaniin ruukkuihin!

Hanna-Maria kirjoitti...

Olipas ihania kuvia! Kaunis puutarha sinulla. Aurinkoista loppu viikkoa!